Στα σκαλοπάτια της αγνότητας

Περιγραφή
Η Ιωάννα μέσα στο αυταρχικό οικογενειακό της περιβάλλον προσπαθεί να βρει καταφύγιο στη Mουσική. Γι’ αυτήν η Mουσική είναι η ίδια η ζωή.
Στην κλειστή κοινωνία της επαρχιακής πόλης όπου ζει, εκείνη μαθαίνει πιάνο και ονειρεύεται να κάνει διεθνή καριέρα ως μουσικός. Καταπιεσμένη, όμως, από τη θρησκόληπτη μητέρα της, ερωτεύεται τη δασκάλα του πιάνου.
Αυτό το παράνομο και βασανιστικό πάθος της θα οδηγήσει την ίδια και όσους αγαπάει σε διάφορες περιπέτειες και δοκιμασίες, μέχρι να κατέβει όλα τα σκαλοπάτια της αγνότητας…Η Μαρία Τουλ γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το σχολείο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και κατόπιν σπούδασε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε κατέχοντας δύο πτυχία. Από πολύ μικρή ηλικία, έτρεφε ζωηρό ενδιαφέρον για τη ζωγραφική, τη μουσική και -κυρίως- τη λογοτεχνία. Οι συνεχείς μετακινήσεις στο εξωτερικό της έδωσαν την ευκαιρία να θαυμάσει σπουδαία καλλιτεχνήματα σε μουσεία της Βιέννης και του Μονάχου και να έρθει σε επαφή με την κλασική μουσική των Μπετόβεν, Σοπέν, Σούμαν και Σούμπερ. Οι εμπειρίες αυτές, σε συνδυασμό με την αγάπη της προς το ελληνικό θαλασσινό τοπίο, της ενέπνευσαν την έντονη ανάγκη της λογοτεχνικής δημιουργίας. Έχει εκδόσει δύο ποιητικές συλλογές: τις “Σκιές” (1988) και τα “Νυχτολούλουδα” (1998), ενώ από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα “Φως
ελπίδας” (2006), η συλλογή διηγημάτων “Χιονισμένα μονοπάτια” (2007), τα μυθιστορήματα “Μοιραία απόφαση” (2008), “Η τελευταία άνοιξη” (2009), “Το απόλυτο σκοτάδι” (2010), “Χάρτινες ψυχές” (2011), “Ο κήπος της” (2011) και “Κρυφός δεσμός” (2012).

Συγγραφέας: Τουλ Μαρία
Εκδότης: Σιδέρη Μιχάλη
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 960-468-132-Χ
Σελίδες: 336
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.51 €