Στα ίχνη της σπασμένης σάρισας

Περιγραφή
“Από την Κρήτη, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά, την Ιωνία, αν ακουμπήσεις τ’ αφτί σου στο χώμα και αφουγκραστείς θ’ ακούσεις τους προγόνους να διασχίζουν με πλατιές δρασκελιές την αιωνιότητα, θα αισθανθείς κάτω από την παλάμη νωπά ακόμη τα χνάρια τους”.
Ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα που μας ευαισθητοποιεί στο πάντα επίκαιρο θέμα της αρχαιοκαπηλίας και του “ξεπουλήματος” των μικρών ή μεγάλων μνημείων του τόπου μας. Μυστήριο, χιούμορ και αστυνομική πλοκή με ήρωες μια παρέα παιδιών στη σύγχρονη Μακεδονία κρατούν σε αγωνία τον αναγνώστη μέχρι τη τελευταία σελίδα.Η Ιουλία Ζαννάκη – Λιάλιου γεννήθηκα στην Βουρκωτή Άνδρου. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με το αρχιτεκτονικό σχέδιο και την αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου. Μιλά αγγλικά και γαλλικά. Πρωτοδημοσίευσε ποίηση σε λογοτεχνικά περιοδικά το 1965.
Αργότερα ασχολήθηκε με όλα σχεδόν τα είδη του γραπτού λόγου.
Διακρίθηκε σε έξι πανελλήνιους ποιητικούς διαγωνισμούς, ένα παιδικής και δύο νεανικής λογοτεχνίας. Τον Οκτώβριο του 2003 το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Νέας Ιωνίας τη βράβευσε για την προσφορά της στα γράμματα και τον πολιτισμό.

Συγγραφέας: Ζαννάκη – Λιάλιου Ιουλία
Εικονογράφος: Καρατζαφέρης Δημήτρης
Εκδότης: Ακρίτας
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-328-201-4
Σελίδες: 170
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική
Σειρές: Παιδικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.03 €