Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής

Περιγραφή
Όταν ο Σουλεϊμάν έγινε Σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, το 1520, ήταν είκοσι πέντε ετών. Ήταν μια εποχή που όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης που ζούσε την Αναγέννησή της, ήταν νέοι.
Ο Σουλεϊμάν, περιστοιχισμένος από σημαντικές ηγετικές προσωπικότητες, όπως ο Μεγάλος Βεζίρης του, ο Ιμπραήμ από την Πάργα, ο Πίρι Ρέις ο χαρτογράφος από την Καλλίπολη, ο Μιμάρ Σινάν ο μεγάλος αρχιτέκτονας από τους Αγίους Αναργύρους της Καισάρειας, και ο Αρχιναύναρχός του Οθωμανικού στόλου ο τρομερός Βαρβαρόσα από τη Λέσβο, όλοι τους γενίτσαροι ελληνικής καταγωγής, έφθασε στο απόγειο της δόξας του με αλλεπάλληλες κατακτήσεις (Βελιγράδι, Ρόδος, Ουγγαρία, Τρανσυλβανία, Κουρδιστάν, Μεσοποταμία, Γεωργία, Τύνιδα, Αλγέρι).
Οι Οθωμανοί τον ονόμασαν Νομοθέτη, για την ανοχή που έδειξε στα μιλέτια, τους διαφορετικούς λαούς της αχανούς χώρας του. Οι Δυτικοί τον ονόμασαν Μεγαλοπρεπή. Η ιστορία τον κατέγραψε ως τον σημαντικότερο Οθωμανό σουλτάνο.
Όσο, όμως, ισχυρός κι αποφασισμένος ήταν στα πεδία των μαχών, τόσο ανίσχυρος γινόταν στα χέρια της Ροξελάνας-Χιουρέμ, της σκλάβας που τον έκανε να την ερωτευθεί με την παράξενη και ξεχωριστή προσωπικότητά της… Για χάρη της σκότωσε τον μόνο του γυιό που θα μπορούσε να συνεχίσει το έργο του και έκανε λάθη που αποδείχτηκαν μοιραία για το μέλλον της Αυτοκρατορίας.
Μια σκιαγράφηση της ζωής και των κατακτήσεων του σημαντικότερου Σουλτάνου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.Ο Χάρολντ Άλμπερτ Λαμπ, ιστορικός, σεναριογράφος και διηγηματογράφος, γεννήθηκε το Αλπάιν του Νιού Τζέρζι. Σπούδασε Ιστορία της Ασίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Έγραψε πολλές ιστορικές βιογραφίες, καθώς και ένα δίτομο έργο με την ιστορία των Σταυροφοριών. Μιλούσε Γαλλικά, Αραβικά, Περσικά και γνώριζε Λατινικά. Πέθανε το 1962, έχοντας γράψει αρκετά βιβλία, όπως την βιογραφία του Τζέγκις Χαν, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Ομάρ Καγιάμ, του Ιβάν του Τρομερού, του Αννίβα, του Καρλομάγνου, του Μπαμπούρ, του Κύρου του Μεγάλου και άλλων. Υπήρξε σύμβουλος του Σεσίλ ντε Μιλ, στην ταινία του διάσημου σκηνοθέτη για τις Σταυροφορίες.

Συγγραφέας: Lamb Harold
Μεταφραστής: Μαργέλη Έφη
Εκδότης: Ωκεανός
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-6769-90-9
Σελίδες: 629
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Οθωμανική Αυτοκρατορία , Πρόσωπα στην ιστορία
Σειρές: Βιογραφική Μυθιστοριογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.24 €