Σοκολάτα για φόνο

Περιγραφή
Η Κάρολυν Μπλου είναι μια σαραντάρα νοικοκυρά που παρατάει μια για πάντα το μαγείρεμα και το καθάρισμα. Αποφασίζει επιτέλους να πετάξει το ξεσκονόπανο και να αναλάβει τη δουλειά των ονείρων της: να γίνει κριτικός γεύσης. Τώρα οι συνταγές της περιέχουν εξωτικά μέρη, απολαυστικά φαγητά, και μια πρέζα έγκλημα για νοστιμιά. Και μάλλον θα συνηθίσει εύκολα σ’ αυτές τις καινούριες γεύσεις…
Αφού φτάνει στο Σαν Φρανσίσκο, η Κάρολυν παίρνει βαθιά ανάσα και κάνει το καθήκον της: τηλεφωνεί στην πεθερά της για να της πει ότι βρίσκονται στην πόλη. Απαντά ο αυτόματος τηλεφωνητής: “Καλέσατε την Καθηγήτρια Βέρα Μπλου. Απουσιάζω απ’ το σπίτι γιατί με έχουν συλλάβει για φόνο πρώτου βαθμού και τελώ υπό κράτηση” .
Τώρα η Κάρολυν πρέπει να πάει κατευθείαν στο κρατητήριο για να ανακαλύψει γιατί η διάσημη φεμινίστρια βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος καλυμμένη με το αίμα του θύματος. Εν μέσω αστυνομικών και κρατουμένων, ανακριτών και υποκριτών, καθώς και μερικών σεισμικών δονήσεων, η Κάρολυν νιώθει τη γη να τρέμει κάτω απ’ τα πόδια της. Κι εκτός αυτού, πρέπει να πάρει και μια γεύση από την ντόπια κουζίνα του Φρίσκο. Μπορεί πάντα να δοκιμάσει το φαγητό της φυλακής. Να ένα ενδιαφέρον θέμα για τη στήλη της…Η Nancy Fairbanks Herndon γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σαιν-Λούις. Σπούδασε φιλολογία και δημοσιογραφία και είναι διδάκτωρ Αγγλικής Φιλολογίας. Εργάστηκε ως δακτυλογράφος, πωλήτρια, αναγνώστρια σε εκδοτικό οίκο, σε διαφημιστική εταιρία και ως καθηγήτρια Αγγλικών. Το 1989 κυκλοφόρησε το πρώτο της ιστορικό μυθιστόρημα με το ψευδώνυμο Elizabeth Chadwick κι ακολούθησαν άλλα έξι. Στη συνέχεια έγραψε έξι χιουμοριστικά αστυνομικά μυθιστορήματα, χρησιμοποιώντας το επίθετο του συζύγου της, Nancy Herndon. Ακολουθεί η σειρά γαστρονομικών μυστηρίων με συνταγές, με ηρωίδα την Κάρολυν Μπλου.

Συγγραφέας: Fairbanks Nancy
Μεταφραστής: Προδρομίδου Νίκη
Επιμελητής: Λοράνδος Λουκάς
Εκδότης: Λυχνάρι
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-517-292-5
Σελίδες: 332
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.60 €