Σικελιανός. Η συνάντηση των Δελφών

Περιγραφή
Το Έθνος οφείλει να τιμά εκείνους που ερμηνεύουν με έργα αθάνατα την ψυχή του, και που γνωρίζουν να μεταστοιχειώνουν την Ιστορία του σε πνεύμα.
Τέτοιο έργο επιτέλεσε στον εγκόσμιο βίο του ο κορυφαίος ποιητής του ελληνισμού Άγγελος Σικελιανός, συναιρώντας στο ποιητικό του έργο και στην πράξη του την τρισχιλιόχρονη ελληνική παράδοση σ’ ένα άνθισμα λόγου ιεροφάντη και σε μια δραστηριότητα που έκαμνε ορατό από τον λαό το πνεύμα της Ελλάδας το αθάνατο.
Το 1981 κηρύχθηκε από την πολιτεία ως “Έτος Αγγέλου Σικελιανού” και με πρωτοβουλία της τριμελούς Οργανωτικής Επιτροπής του (του Κώστα Ε. Τσιρόπουλου ως εκπροσώπου του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, της Μαρίας Δημητρέα – Ζαχαριουδάκη του Υπουργείου Προεδρίας Κυβερνήσεως και του Γεωργίου Θηβαίου του Υπουργείου Πολιτισμού) το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών με πρόεδρο τον Καθηγητή και Ακαδημαϊκό Παν. Ι. Ζέπο συγκάλεσε τον Ιούνιο του 1981 μια συνάντηση στοχαστών και λογοτεχνών, που γνώριζαν και μελέτησαν το έργο του Σικελιανού, να το διερευνήσουν και να συζητήσουν γι’ αυτό.
Καρπός της σπουδαίας εκείνης συνάντησης αποτελούν τα πρακτικά της που, απομαγνητοφωνημένα, περιλαμβάνονται στον τόμο αυτό. [….]
Η “Ευθύνη”

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Σικελιανού Άννα Α., Βασιλείου Σπύρος 1903-1985, Βλάχος Γεώργιος Κ., Γλέζος Πέτρος, Γρηγόρης Γεράσιμος, Ζαχαριουδάκη Μαρία, Ζέπος Παναγιώτης Ι., Ζευγώλη – Γλέζου Διαλεχτή, Καρέλλη Ζωή 1901-1998, Κλάρας Μπάμπης Δ., Κυδωνιάτης Σόλων Π., Μαλεβίτσης Χρήστος 1927-1997, Μάτσας Νέστορας 1930-2012, Μυλωνάς Γεώργιος Ε., Ξύδης Θεόδωρος, Πλησής Κυριάκος, Συνοδινού Άννα, Τσιρόπουλος Κώστας Ε. 1930-, Φράγκου – Κικίλια Ρίτσα, Χάρης Πέτρος
Εκδότης: Ευθύνη
Έτος έκδοσης: 1982
ISBN:
Σελίδες: 111
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική λογοτεχνία – Ερμηνεία και κριτική, Νεοελληνική ποίηση – Ερμηνεία και κριτική, Σικελιανός, Άγγελος (1884-1951)
Σειρές: Κείμενα της Μεθορίου

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.73 €