Σε πρώτο πρόσωπο: Μίκης Θεοδωράκης

Περιγραφή
“Η μουσική είναι μία μαρτυρία που απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους… Την εμπιστεύομαι. Εμπιστεύομαι την αλήθεια της. Για μένα είναι μία ανάγκη, είναι ο λόγος ύπαρξής μου. Είμαι ένας συνθέτης και τίποτ’ άλλο. Είμαι ένας συνθέτης που κάνει το καθήκον του ως πολίτης. Τίποτ’ άλλο…”
(Μίκης Θεοδωράκης)
Το βιβλίο αποτελεί μια σύνθεση βασισμένη σε προσωπικές συζητήσεις του συνθέτη με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη, ένα βιβλίο που ο ίδιος ο Θεοδωράκης θεωρεί επιτομή του έργου και της ζωής του.
Ο λόγος του ανθρώπου που, πέρα από πολεμικές και αντιπαραθέσεις, ενσάρκωσε τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού και δεν έπαψε να μας υπενθυμίζει πως κάθε στιγμή και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες μπορούμε να σκεπτόμαστε ελεύθερα, να τραγουδάμε και να ελπίζουμε.Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Αρχιμανδρίτης είναι διδάκτωρ συγκριτικής γραμματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Δοκίμια και μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά, ενώ η διατριβή του “Ο μύθος του Ορφέα στον κινηματογράφο και το θέατρο του 20ού αιώνα” έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Presses Universitaires du Septentrion (2002). Είναι τακτικός συνεργάτης των εφημερίδων “Le Monde” και “Το Βήμα”, καθώς και της Κρατικής Γαλλικής Ραδιοφωνίας (France Culture) ως παραγωγός ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού. Το βιβλίο “Mot a mot”, που συνυπογράφει με την Danielle Mitterand, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Cherche-Midi, ενώ το βιβλίο του “Mikis Theodorakis par lui-meme” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Actes Sud. Το 2010 τιμήθηκε από το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών για τη συμβολή του στον τομέα του Πολιτισμού στη Γαλλία και στον κόσμο.

Συγγραφέας: Θεοδωράκης Μίκης, Αρχιμανδρίτης Γιώργος
Εκδότης: Ελληνικά Γράμματα
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-442-911-6
Σελίδες: 237
Σχήμα: 23χ16
Κατηγορίες: Βιογραφίες – Μαρτυρίες, Μουσικοί – Ελλάς , Συνθέτες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 22.68 €