Σαν τα λιβάδια του Μαγιού

Περιγραφή
Στις αρχές του 20ου αιώνα ο νεαρός Γιάννης, Έλληνας μετανάστης στην Αμερική, γνωρίζει και ερωτεύεται την Ιταλίδα Αουρόρα, την Αυγή όπως την έλεγε, που είχε μάτια «σαν καταπράσινα λιβάδια του Μαγιού».
Σύντομα γυρίζει στην Ελλάδα αφήνοντάς την πίσω. Η ζωή επιφυλάσσει για τον καθένα τους δυσκολίες, αλλά και χαρές. Εκείνος, χρόνια αργότερα, αναγκάζεται και πάλι να ξενιτευτεί μαζί με την οικογένειά του, ακολουθώντας τη μοίρα κάποιων ανθρώπων της γενιάς και του τόπου του και βρίσκεται στις ανατολικές χώρες της Ευρώπης, από όπου επιστρέφει τη δεκαετία του 1960.
Η αποκάλυψη του συνταρακτικού μυστικού, που του είχε κρύψει η Αουρόρα φέρνει τα πάνω κάτω στην εξέλιξη του μυθιστορήματος. Η αφήγηση καλύπτει πολύ ζωντανά σχεδόν έναν αιώνα εκθέτοντας την πορεία των ηρώων μέσα στο χρόνο και εμπλέκοντας τα προσωπικά τους βιώματα με την ιστορία του σύγχρονου Έλληνα.
Η Δέσποινα Λάππα-Κόντου γεννήθηκε το 1950 στην Καρδίτσα και μετά την αποφοίτησή της από το λύκειο, ακολούθησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τμήμα Γαλλικής φιλολογίας και στην Tours της Γαλλίας.
Το 1976 παντρεύτηκε τον αρχιτέκτονα και πολιτικό πρόσφυγα Σωτήρη Κόντο και εγκαταστάθηκαν στην Καστοριά.
Σήμερα ζει στο Βόλο και εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση. Η “Νερατζούλα” είναι το πρώτο της βιβλίο.

Συγγραφέας: Λάππα – Κόντου Δέσποινα
Εκδότης: Εγνατία Οδός
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-87874-5-9
Σελίδες: 275
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.23 €