Ρόλος και θέση της Τουρκίας στον κόσμο

Περιγραφή
Με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου η Τουρκία μετακινήθηκε από την περιφέρεια στο κέντρο της Ευρασιατικής ασφάλειας. Σήμερα αποτελεί κρίσιμο μέλος του ΝΑΤΟ, φιλοδοξεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο αλλά και στην ευρύτερη συζήτηση για το μέλλον της δημοκρατίας στον Μουσουλμανικό κόσμο.
Το ανά χείρας βιβλίο φιλοδοξεί να εμπλουτίσει τον διεθνή διάλογο περί Τουρκίας, καθώς διερευνά την αλληλεπίδραση εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής στις αρχές του 21ου αιώνα. Στην παρούσα έκδοση συμμετέχουν μερικοί από τους επιφανέστερους μελετητές της σύγχρονης Τουρκίας. Οι αναλύσεις τους αποκαλύπτουν την περιπλοκότητα των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Τουρκική εξωτερική πολιτική και συνιστούν πρωτοποριακές και δημιουργικές στρατηγικές για την επίλυση κρίσιμων πολιτικών διλημμάτων.
“Μια σαφής αντίληψη των γεγονότων και έξοχες αναλύσεις συνιστούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για επιτυχημένη διαμόρφωση πολιτικής. Είναι βεβαίως υψίστης σημασίας στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Πιστεύω ότι αυτό το βιβλίο ανταποκρίνεται σε υψηλά πρότυπα και το συνιστώ θερμώς σε όλους όσους επιθυμούν να κατανοήσουν τα σχετικά θέματα και να συνεισφέρουν σε μια περίοδο ασφάλειας και ειρήνης στην περιοχή μας.” (Γιώργος Παπανδρέου, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας 1999-2004)

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Μεταφραστής: Ευανάγνωστον
Επιμελητής: Καιρίδης Δημήτρης, Martin Lenore G.
Εισηγητής: Ahmad Feroz, Soysal Mümtaz, Çandar Cengiz, Eralp Atila, Lesser Ian O., Τσάκωνας Παναγιώτης Ι., Ντόκος Θάνος Π., Tanrιsever Oktay F., Martin Lenore G., Turan İlter, Hill Fiona, Ayata Sencer, Kirişci Kemal, Andersen Elizabeth, Καιρίδης Δημήτρης
Οργανισμός: Ίδρυμα Κόκκαλη
Εκδότης: Εκδόσεις Ι. Σιδέρης
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-08-0383-8
Σελίδες: 410
Σχήμα: 23χ15
Κατηγορίες: Πολιτική – Τουρκία, Πολιτική – Ιστορία – Τουρκία, Τουρκία – Σχέσεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.44 €