Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά

Περιγραφή

Την εποχή που διάφοροι μεγαλοσχήμονες πελαγοδρομούν αγνοώντας το… παγόβουνο που πλησιάζει, ο Δημήτρης Κουρέτας δεν ενοχλείται καθόλου από το να “λερώσει” το προφίλ του πανεπιστημιακού και να μιλήσει για απλά, κατανοητά, μα τόσα απαραίτητα πράγματα… … ό,τι φτιάχνεται με σκληρό πρόγραμμα και προσπάθεια η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να το συζητήσει ακόμη. Δεν ξέρω αν ποτέ θα το κάνει. Κανένας προγραμματισμός, καμία οργανωμένη προσπάθεια που να μοιάζει με αυτές άλλων χωρών.
Γιατί όμως; Δεν υπάρχουν εδώ γνώστες ή επιστήμονες που να μπορούν να στηρίξουν; Βεβαίως υπάρχουν! Είναι όμως τέτοια η κουλτούρα που προτιμούν όλοι να γίνονται τα πράγματα κρυφά, παρά να κάνουν σωστό προγραμματισμό που περιλαμβάνει και τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων. Έτσι είμαστε και στην πολιτική και το ζούμε τώρα με την κρίση. Βλέπουμε ποιους ανθρώπους εμπιστεύονται οι πολίτες να διοικήσουν. Μέχρι να αλλάξουμε, θα βλέπουμε τους άθλους των άλλων πίνοντας μπίρες… Χώρες με ίδια προβλήματα με εμάς το έχουν καταφέρει. Τα βήματα είναι απλά και τα γνωρίζουμε. Δεν λέω να γίνουμε πρωτοπόροι, αλλά είναι τόσο δύσκολο να ξεκινήσουμε να συζητάμε στην Ελλάδα για το μέλλον αυτού του τόπου;

Ο Δημήτρης Κουρέτας γεννήθηκε στα Προσφυγικά της Πάτρας το 1962. Σπούδασε φαρμακευτική στην Πάτρα και στη συνέχεια πήρε το διδακτορικό του στη βιοχημεία από το Χημικό τμήμα του Α.Π.Θ. Το χρονικό διάστημα 1990-1992 εργάστηκε ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Harvard στη Βοστώνη. Σήμερα είναι καθηγητής φυσιολογίας ζωικών οργανισμών το τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ζει στη Λάρισα. Ερευνητικά εργάζεται στον τομέα της μελέτης των μηχανισμών αλληλεπιδράσεων διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο, ειδικά σε περιπτώσεις άσκησης.

Συγγραφέας: Κουρέτας Δημήτρης
Εκδότης: Αρμός
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 960-527-907-3
Σελίδες: 160
Σχήμα: 21×14
Κατηγορίες: Ελλάς – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.40 €