Πως γλυκαίνουν οι τσουκνίδες

Περιγραφή
Κρατάμε κάτι σφιχτά στα χέρια μας, στο ένα την τσάντα, κρατιόμαστε όμως και μεταξύ μας οι τρεις συμμαθήτριες και φιλενάδες και γελάμε στο φακό.
Περπατάμε στο δρόμο γυρίζοντας απ’ το σχολείο, μάλλον το Γυμνάσιο, όπου είχαμε μόλις εισαχθεί -γιατί φοράμε μαύρες ποδιές με άσπρους γιακάδες.
Είναι φωτογραφία ενσταντανέ, όπως τη λέγαμε.
Τρία κοριτσάκια κοντούλικα, με κοτσιδούλες, η Νινέττα στη μέση προτείνοντας το λαμπερό προσωπάκι της με τεράστιο χαμόγελο.
Φοράει ένα παλτουδάκι που δένει μπροστά σταυρωτά, φαίνεται λίγο ο λευκός γιακάς της μαύρης ποδιάς της. Δίπλα της εγώ με μια καμπαρντίνα ανοιχτή μπροστά, κι η άλλη συμμαθήτρια… αλήθεια, πώς τη λέγανε;
Πώς γλυκαίνουν οι τσουκνίδες; Πώς ζωντανεύουν οι αναμνήσεις;
Μέσα από τις κιτρινισμένες φωτογραφίες μιας οικογένειας περνούν σκηνές μιας ολόκληρης εποχής του περασμένου αιώνα, σαν ενσταντανέ, αφήνοντας όπως κι η ίδια η ζωή, μια γλυκόπικρη γεύση…Η Έφη Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στα Σιταράλωνα Τριχωνίδος (Αγρινίου). Τέλειωσε τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, με καθηγητές τον Δημήτρη Ροντήρη και τον Γιάννη Σιδέρη. Έπαιξε με το Πειραϊκό Θέατρο τραγωδία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Κατόπιν συνεργάστηκε με θιάσους των Λαμπέτη, Βεργή, Κατράκη, καθώς και με εταιρικούς. Έζησε για μεγάλο διάστημα στον Καναδά, όπου παρακολούθησε αγγλική φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Sir George Williams, του Μόντρεαλ. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, παράλληλα με το θέατρο, δίδαξε την αγγλική γλώσσα. Συνεχίζει να παίζει στο θέατρο, στην τηλεόραση και σε ελληνικές και ξένες ταινίες.

Συγγραφέας: Παπαθεοδώρου Έφη
Εκδότης: Αίολος
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-521-178-5
Σελίδες: 223
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Προσωπικές αφηγήσεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.85 €