Προηγμένα πληροφοριακά συστήματα

Περιγραφή
Είναι το πρώτο από δύο βιβλία που αναφέρονται στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων, και έχει ως στόχο να εισάγει τις βασικές έννοιες των πληροφοριακών συστημάτων και το ρόλο τους στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον. Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα μέρη.
1. Το πρώτο εισάγει τις έννοιες των πληροφοριακών συστημάτων τόσο σε σχέση με το επιχειρηματικό περιβάλλον όσο και σε σχέση με τις χρησιμοποιούμενες μεθοδολογίες.
2. Το δεύτερο μέρος αναφέρεται αναλυτικά στον κύκλο ζωής των πληροφοριακών συστημάτων και στα επί μέρους στάδια του.
3. Το τρίτο εστιάζει σε βασικά ζητήματα ανάπτυξης συστημάτων που σχετίζονται αφενός μεν με την οργάνωση και τον επιχειρηματικό σχεδιασμό, τις διαδικασίες μοντελοποίησης και τον ανθρώπινο παράγοντα, αφετέρου δε με το λογισμικό και τις έτοιμες λύσεις που είναι διαθέσιμες για την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων.
4. Το τέταρτο μέρος του βιβλίου είναι αφιερωμένο στην αναλυτική παρουσίαση των τεχνικών που χρησιμοποιούνται.Ο David Avison είναι καθηγητής πληροφοριακών συστημάτων στη Σχολή Διοίκησης ESSEC, κοντά στο Παρίσι, στη Γαλλία αφού ήταν καθηγητής στη Σχολή Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Southampton για εννέα έτη. Είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Σύδνεϋ της Αυστραλίας και στο Πανεπιστήμιο Brunel της Αγγλίας.

Συγγραφέας: Avison David, Fitzgerald Guy
Επιμελητής: Βώρος Νικ. Σ., Μπεληγιάννης Γρ. Ν., Τσιρογιάννης Γ. Α.
Εκδότης: Εκδόσεις Νέων Τεχνολογιών
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-8105-86-2
Σελίδες: 463
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Πληροφοριακά συστήματα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 25.76 €