Πραγματισμός και ρομαντισμός στον πολιτικό λόγο του Ανδρέα Λασκαράτου

Περιγραφή
Βάζοντας τη συνείδηση του πάνω από την υπόληψη του, ο Ανδρέας Λασκαράτος καθιέρωνε με τον πιο σαφή και αμετάκλητο τρόπο την ιεραρχία των αξιών του.
Καμιά παραχώρηση δεν έκανε σε κανέναν, μεγάλη ή μικρή, και τίποτα δεν θυσίαζε για να αναγνωρισθεί σαν “Κάποιος”.
Σε “εταιρείες αμοιβαίου θαυμασμού” δεν εγράφτηκε ποτέ κι έτσι τις πίστεις του τις υπερσπιζότανε με πάθος. Το έκανε με μια γλώσσα ιδιαίτερη, δική του, που μπορεί να μην ακουγότανε ελληνικά σωστή, ήτανε όμως απροσποίητη, συνακόλουθη της άμεσης αντίδρασης του για όσα γύρω του συμβαίνανε.
Τα γεγονότα τα αξιολογούσε καθαυτά και προσπαθούσε, όσο αυτό ήταν εφικτό, να μην ανακατεύει τις κρίσεις με τις πράξεις.
Απέρριπτε τους πολιτικούς ελιγμούς -που κάποτε ήταν και αναγκαίοι- γιατί η ευθύτητά του αποστρεφότανε ο,τιδήποτε πλάγιο. Κατάγγελνε την αμάθεια και την μισαλλοδοξία και δεν ελύγιζε μπροστά στις ατιμίες και τις καταδιώξεις με τις οποίες, διάφοροι, άγνωστοι μας σήμερα, προσπαθούσανε να τον βλάψουνε.
Έφυγε προσβλέποντας στο μέλλον.Ο Α-Ι. Δ. Μεταξάς σπούδασε Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και το Aix-en-Provence. Αριστούχος διδάκτωρ των Πολιτικών Επιστημών (1970) και της “Πολιτικής Επιστήμης” (doctorat d’ Etat, 1972). Βραβείο της πόλης της Προβηγκίας και χρυσό μετάλλιο της Νομικής Σχολής. Διευθυντής του Εργαστηρίου Πολιτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια του Aix-en-Provence, Μασσαλίας, Παρισιού, Βενετίας και Βουδαπέστης. Το 1982 εισηγήθηκε την ίδρυση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξελέγη Πρόεδρος του Τμήματος. Εκπροσωπεί το Συμβούλιο της Ευρώπης στις Μόνιμες Συνδιασκέψεις στη Σιένα και στο Παρίσι. Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Λεξικού Πολιτικής Επικοινωνίας και της σειράς “Βιβλιοθήκη Πολιτικής Επικοινωνίας”. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ, της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστήμης και του ΕΚΚΕ.

Συγγραφέας: Μεταξάς Αναστάσιος – Ιωάννης Δ.
Εκδότης: Ποταμός
Έτος έκδοσης: 2003
ISBN: 960-8350-13-1
Σελίδες: 70
Σχήμα: 18χ13
Κατηγορίες: Πολιτική – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.92 €