Πράσινη καμπή: Πράσινη οικονομία κοινωνία και πολιτική

Περιγραφή
Όλα δείχνουν ότι διανύουμε την Πράσινη Καμπή ή τον Πράσινο Μετασχηματισμό.
Συνεπώς θα αναπτυχθεί ένα θεμελιακό Πράσινο Σχέδιο ή η άγρια ανάπτυξη σαν μία Χίμαιρα θα μας σύρει στη χειρότερη καταστροφή χωρίς καμία έξοδο κινδύνου. Ο αιώνας μας ή θα είναι ένας Πράσινος Αιώνας ή ένα ολοκαύτωμα.
Αν η Πράσινη Ακτίνα δεν διαχυθεί γόνιμα σε μια συμβιωτική και συμπαθητική ανάπτυξη του πολιτισμού και της ψυχής μας, μια σειρά κρίσεων, με κορυφαία αυτή της κλιματικής αλλαγής, θα μας κλείσουν την αυλαία καταστροφικά.
Ή λοιπόν εμείς θα καταστρέψουμε και θα μετουσιώσουμε ότι εμποδίζει την αλλαγή αυτή αναπτύσσοντας μια Απελευθερωτική Ιδεολογία ή θα αφήσουμε να συνεχιστεί η Τραγική Παράσταση μέχρι τέλους.
Ο σκοπός αυτού του βιβλίου ξεκινάει, μεταξύ άλλων, από την ανάγκη να προσφερθεί μια πιο άμεση σχέση μεταξύ βιώσιμης ανάπτυξης και ποιότητας ζωής.Ο Γιάννης Ζήσης (1958-2011) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο οικονομικό τμήμα της ΑΣΟΕΕ και στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Λαμίας. Ύστερα συνέχισε σπουδές στο τμήμα “Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας” του Παντείου.
Άφησε την Αθήνα το 1985 μαζί με τη σύζυγό του, Ιωάννα Μουτσοπούλου, και μια ομάδα φίλων για να ζήσει στην επαρχία, στη Μάκρη Φθιώτιδας. Εκεί, ίδρυσαν μαζί τη ΜΚΟ “Σόλων για τη Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό στον 21ο αιώνα” το 1994. Υπήρξε εκπρόσωπος της ΜΚΟ “Σόλων” από το 1994 έως το 2011.
Ως δημοσιογράφος ξεκίνησε συνεργαζόμενος με το “Star Κεντρικής Ελλάδας” από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Ραδιοφώνου, το 1988, με τις εκπομπές “Δρόμοι της φωτιάς”, “Σχόλιο της εβδομάδας”, “Πρόταση” και με πολλές ραδιοφωνικές συνεντεύξεις. Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού “Star Κεντρικής Ελλάδας”, ξεκίνησε με την παραγωγή “Ολοκαύτωμα” – οδοιπορικό στην Ιστορία του 20ού αιώνα- και αμέσως μετά άρχισε η παραγωγή της εκπομπής με τίτλο “Θέσεις – αντιθέσεις”. Στο ίδιο διάστημα, πραγματοποίησε έκτακτες παραγωγές, όπως τα “Πρόσωπα στο Star” και η “Πέμπτη Διάσταση”, ενώ το 1997 αρχίζει και η εκπομπή “Η Ώρα του Αγρότη”.
Υπήρξε εκλεγμένο μέλος της επταμελούς Γραμματείας του “Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων” (ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο) από το 2001 έως το 2007. Ως εκπρόσωπος του ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο, διετέλεσε μέλος του “Ανώτατου Συμβουλίου Απονομής Οικολογικού Σήματος” (Α.Σ.Α.Ο.Σ), από το 2005 έως το 2011, και του Δ.Σ. του “Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα”, από το 2003 έως το 2009. Συντόνισε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών για το περιβάλλον και είχε διδακτική εμπειρία για περιβαλλοντικά θέματα. Ως μέλος οργανωτικών επιτροπών και ως εκπρόσωπος ΜΚΟ, δραστηριοποιήθηκε επίσης ως εισηγητής σε πολλά διεθνή, εθνικά, και τοπικά διεπιστημονικά και άλλα ειδικά συνέδρια και διαβουλεύσεις. Ασχολείτο με τη συγγραφή δοκιμίων, την ποίηση και τη φωτογραφία.
Έχουν εκδοθεί 10 βιβλία του: “Πράσινη καμπή” – τόμος Α΄ και Β΄, το φωτογραφικό λεύκωμα “Ωδή στη Φθία, τόπος και τοπία – Σπερχειός, Μαλιακός”, “Βιώσιμη ανάπτυξη και ποιότητα ζωής”, “Πράσινο επιχειρείν”, “Οδηγός Διαχείρισης Περιοχής Natura Σπερχειού, Μαλιακού Κόλπου”, “Ειρήνη και διανόηση”, “Ελλάδα Ορθοδοξία και Ευρώπη σε Κρίση”, “Πλανητικό και ανθρώπινο αδιέξοδο”, “Ο Κόσμος των ανθρώπων μετά το AIDS και την Οικολογική Καταστροφή”.

Συγγραφέας: Ζήσης Ιωάννης
Εκδότης: Αειφορία – ΜΚΟ Σόλων
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-98521-2-2
Σελίδες: 180
Τόμος: 1
Κατηγορίες: Περιβάλλον – Προστασία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.79 €