Πλοία του χρόνου

Περιγραφή
Στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα ο Χέρμπερτ Τζορτζ Ουέλς έγραψε ένα βιβλίο σταθμό στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας: την πασίγνωστη Μηχανή του Χρόνου. Εκατό χρόνια αργότερα, ο διάσημος σύγχρονος συγγραφέας Στέφεν Μπάξτερ (“Η Οδύσσεια του Χρόνου”, εκδόσεις Αίολος) γράφει τη συνέχεια των περιπετειών του επιστήμονα πρωταγωνιστή, βασισμένος αυτήν τη φορά σε πρόσφατες επιστημονικές ανακαλύψεις της φυσικής, της αστροφυσικής και της κβαντομηχανικής. Τα Πλοία του Χρόνου είναι ένα μυθιστόρημα καταιγιστικής δράσης, σε δύο τόμους, που μεταφέρει τον αναγνώστη στις εσχατιές του χώρου και του χρόνου.
Α. Η σφαίρα γύρω από τον ήλιο και η πολιορκία της Ευρώπης
Σ’ αυτό τον τόμο, ο ήρωας θα ταξιδέψει για άλλη μια φορά στο μέλλον, μόνο και μόνο για να ανακαλύψει πως αυτό έχει αλλάξει εξαιτίας της παρέμβασής του στην εξέλιξη της Ιστορίας. Οι κτηνώδεις Μόρλοκ που συνάντησε στο πρώτο ταξίδι του, έχουν δώσει τη θέση τους σε ένα είδος που κυριαρχεί στο ηλιακό σύστημα και έχει κλείσει σε μια αχανή, κατοικημένη σφαίρα τον ίδιο τον ήλιο! Οι περιπέτειές του θα συνεχιστούν σε ένα 1938 παράλληλο προς το δικό μας, όπου ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος συνεχίζεται ακόμη κι έχει μετατρέψει την Ευρώπη σε έναν αλλόκοτο υπόγειο και εφιαλτικό κόσμο.
Β. Στην ακροθαλασσιά της Παλαιόκαινης και η Λευκή Γη
Σ’ αυτό τον τόμο, δεύτερο και τελευταίο του έργου, ο ταξιδιώτης του Χ.Τζ. Ουέλς και του Μπάξτερ θα γυρίσει στην Παλαιόκαινη Περίοδο, προκαλώντας έτσι μια νέα, παράλληλη Ιστορία για την ανθρωπότητα, που ξεκινά τριάντα εκατομμύρια χρόνια πριν από την κανονική εμφάνιση του ανθρώπου πάνω στη Γη. Από εκεί η Χρονομηχανή θα τον μεταφέρει σε ένα μέλλον όπου κυριαρχούν έλλογες μηχανές και στη συνέχεια θα τον οδηγήσει στο μεγαλύτερο εγχείρημα που συνέλαβε ποτέ ο νους: την επιστροφή στην απαρχή της ίδιας της δημιουργίας του σύμπαντος, κι ακόμα πιο πίσω.Ο Στέφεν Μπάξτερ είναι πτυχιούχος μηχανικός των πανεπιστημίων του Κέιμπριτζ και του Σαουθάμπτον. Είναι γνωστός για τη σειρά των μυθιστορημάτων του με γενικό τίτλο “Manifold”. Έχει κερδίσει το Βρετανικό Βραβείο Επιστημονικής Φαντασίας, τα βραβεία Locus, John Cambell, Philip Dick, ενώ ήταν υποψήφιος και για το βραβείο Arthur Clarke.

Συγγραφέας: Baxter Stephen
Μεταφραστής: Μαστακούρης Θωμάς Π.
Εκδότης: Αίολος
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-521-217-Χ
Σελίδες: 663
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Επιστημονική φαντασία
Σειρές: Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 25.31 €