Πες στον πελαργό να έρθει από το σπίτι

Περιγραφή
Αν στο βλέμμα ενός παιδιού λένε πως υπάρχει ο ήλιος όλου του κόσμου, τότε, ο σύντροφός μου κι εγώ, δεν γυρεύαμε παρά λίγο φως.
Πήραμε το δύσκολο δρόμο της τεχνητής γονιμοποίησης αναζητώντας τα χνάρια του πελαργού στην ταράτσα κάποιου Κέντρου Εξωσωματικής.
Κερδίσαμε και χάσαμε πολλά, λαχταρώντας τη μυρωδιά ενός μωρού που θα έδινε άρωμα στη ζωή μας.
Μια, δυο, τρεις… κάπου δώδεκα προσπάθειες…
Απογοήτευση… Ταλαιπωρία… Πόνος. Και, κάθε φορά, σε κάθε αποτυχία, οι ελπίδες να αγκιστρώνονται με πείσμα στην επόμενη…
Ώσπου, οι αντοχές χάθηκαν. Κι οι ελπίδες δεν είχαν πια πού να πιαστούν…
Τώρα, έπρεπε να μαζέψω τα κομμάτια μου. Να προχωρήσω. Χωρίς ήλιο, χωρίς φως.
Ήταν ένα απόγευμα κάποιου Γενάρη, όταν, εντελώς αναπάντεχα, ο γυναικολόγος μού ανακοίνωσε πως το κορμί μου καρπίζει. Ο πελαργός θα ερχόταν, λοιπόν, και στο δικό μας σπιτικό, που από τότε πλημμύρισε από φως.
Ναι, πάνε κάποια χρόνια που η ζωή μας έχει όνομα. Λέγεται Αναστασία-Έλλη…Η Μπέλλα Μηλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Στην εφηβεία της άρχισε να ασχολείται με την ποίηση, δημοσιεύοντας δουλειά της σε λογοτεχνικά περιοδικά και συλλογές. Από τα 18 της χρόνια και παράλληλα με τις σπουδές της στη δημοσιογραφία και τα αγγλικά, βρέθηκε στην εφημερίδα “Βραδυνή”, στην οποία εργάστηκε για περίπου 14 χρόνια ενώ, στην ίδια περίοδο, συνεργαζόταν με πολλά περιοδικά. Έκανε για αρκετά χρόνια ραδιόφωνο -μουσικές, κυρίως, εκπομπές- και συνεργάστηκε με μία από τις πρώτες “ζωντανές” εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, τα “Κυριακάτικα” της ΕΤ-1.
Εργάστηκε στον τομέα ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, καθώς και στο Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ.
Έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος σε πολλά περιοδικά (“Τηλεθεατής”, “Τηλεκοντρόλ”, “Εγώ” και “Ραδιοτηλεόραση”) καθώς και σύμβουλος έκδοσης σε εφημερίδες, εβδομαδιαία και μηνιαία έντυπα.
Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά.
Η πρώτη της συγγραφική απόπειρα, το “Πες στον πελαργό να έρθει από το σπίτι”, ξεκίνησε ως μία ημερολογιακή καταγραφή της προσωπικής της εμπειρίας και έγινε βιβλίο γιατί “κάποιες στιγμές, για κάποιους λόγους, πρέπει να τις μοιράζεσαι…”.

Συγγραφέας: Μηλοπούλου Μπέλα
Εκδότης: Άγκυρα
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-422-250-3
Σελίδες: 184
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ελληνική πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.80 €