Περιπέτεια θαμμένη στην άμμο

Περιγραφή
Τέσσερις μικροί φίλοι… Ο Αλέξης, ο Άλκης, η Μαρία και η Νότα ξεκινούν ένα ταξίδι στην περιπέτεια. Ένα παλιό σεντούκι ξεχασμένο στην άμμο, σε ένα νησί του Αιγαίου, ένας μυστικός χάρτης κι ένα χειρόγραφο μήνυμα από τον κουρσάρο Μπαρμπουνογένη πυροδοτούν τη φαντασία των παιδιών, που αποφασίζουν να ανακαλύψουν τον κρυμμένο θησαυρό του άγνωστου άνδρα με το παράξενο όνομα.
Το ένα μήνυμα οδηγεί στο άλλο και τα παιδιά βρίσκονται να ταξιδεύουν πότε στη Γαλλία και στον Πύργο του Άιφελ και πότε σε ένα κάστρο της Σκοτίας. Τελικά, όταν φτάνουν στο Ρέκιαβικ της Ισλανδίας, μία δυσάρεστη έκπληξη τούς περιμένει. Ο Λ. Εφτάς και ο Α. Γύρτης έχουν βάλει σκοπό να σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά τους και καταφέρνουν πρώτοι να φτάσουν στη Σικελία, σίγουροι ότι ο θησαυρός τούς ανήκει.
Κι όμως, έπειτα από τόσες και τόσες περιπλανήσεις, ο θησαυρός, όπως συμβαίνει σχεδόν με όλους τους θησαυρούς, βρισκόταν δίπλα τους, κι ανήκε, όπως σχεδόν πάντα στη ζωή, σε όσους πιστεύουν ακόμα στα παραμύθια κι εμπιστεύονται τη φαντασία.
Γιατί;
Γιατί ο κουρσάρος Μπαρμπουνογένης αποφάσισε να γίνει έτσι…Ο Γιώργος Τούρος, μαθητής Γυμνασίου, συμμετέχει στη θεατρική ομάδα του σχολείου του και έχει ασχοληθεί με την έκδοση σχολικής εφημερίδας. Του αρέσει η μουσική και ο κινηματογράφος.

Συγγραφέας: Τούρος Γιώργος
Εκδότης: Modern Times
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-441-482-8
Σελίδες: 109
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.90 €