Περηφάνια και προκατάληψη

Περιγραφή
“Είστε ο τελευταίος άνθρωπος που θα παντρευόμουν”.
Γιατί άραγε η τολμηρή και δυναμική Ελίζαμπεθ Μπένετ απορρίπτει με τόση αγένεια την πρόταση γάμου του γοητευτικού και πλούσιου κυρίου Ντάρσι; Τι μπορεί να της έχει κάνει που την πρόσβαλε και της δημιούργησε τέτοια αντιπάθεια για το πρόσωπό του;
Η Ελίζαμπεθ είναι περήφανη για την ικανότητά της να κρίνει τους χαρακτήρες των ανθρώπων. Ο κύριος Ντάρσι είναι περήφανος για το οικογενειακό του όνομα. Όταν οι κοινωνικοί κόσμοι τους συγκρούονται, τα πνεύματα οξύνονται και το πάθος θολώνει τη λογική.
Παρεξηγήσεις, λανθασμένες εκτιμήσεις και κακόβουλα ψέματα φέρνουν την οικογένεια Μπένετ στο χείλος του γκρεμού. Μπορούν άραγε να γιατρευτούν οι ραγισμένες καρδιές; Μπορούν να συγχωρεθούν τα πικρά λόγια; Θα καταφέρουν οι Μπένετ να σωθούν από τον εφιάλτη της ντροπής και του εξευτελισμού που τους απειλεί; Και πού θα οδηγήσουν τελικά η προκατάληψη της Ελίζαμπεθ και η περηφάνια του Ντάρσι;Η Τζέιν Ώστεν γεννήθηκε το 1775 στο Στίβεντον του Χαμσάιρ, και ήταν η έβδομη από τα οχτώ παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας της, ο αιδεσιμότατος Τζορτζ Ώστιν, ήταν πολυμαθής και καλλιεργημένος, και η Τζέιν μορφώθηκε κυρίως στο σπίτι. Διάβαζε ασταμάτητα από παιδί, ιδιαίτερα τα έργα του Φίλντινγκ, του Στερν, του Ρίτσαρντσον και του Σκοτ. Άρχισε να γράφει από πολύ μικρή ηλικία. ‘Εγραψε το “Αγάπη και φιλία” όταν ήταν μόλις δεκατεσσάρων ετών. Ακολούθησε η “Ιστορία της Αγγλίας” στα δεκάξι και το “Μια συλλογή επιστολών” στα δεκαεπτά. Μετά τον θάνατο του πατέρα της, το 1805, αυτή και η μητέρα της μετακόμισαν στο Σαουθάμπτον, για να εγκατασταθούν τελικά στο Τσότον του Χαμσάιρ το 1809, όπου και έγραψε τα μεγαλύτερα μυθιστορήματά της. Αν και η ίδια έζησε μια πολύ ήσυχη ζωή -δεν παντρεύτηκε ποτέ και σπάνια έβγαινε από το σπίτι- τα έργα της δείχνουν την εκπληκτική της παρατηρητικότητα. Μόνο τέσσερα μυθιστορήματα εκδόθηκαν όσο ζούσε “Λογική και ευαισθησία” (1811), “Περηφάνια και προκατάληψη” (1813), “Μάνσφιλντ Παρκ” (1814) και “Έμμα” (1816) -και όλα εκδόθηκαν ανώνυμα. Σε μια σπάνια έξοδό της από το σπίτι αρρώστησε και πέθανε από τη νόσο του Άντισον το 1817. Δύο ακόμη μυθιστορήματα, το “Πειθώ” και το “Νορθάνγκερ Άμπει” εκδόθηκαν μετά το θάνατό της, το 1818. Το “Σάντιτον”, το μυθιστόρημα που έγραφε όταν πέθανε, εκδόθηκε το 1925.

Συγγραφέας: Austen Jane 1775-1817
Μεταφραστής: Κάντζολα – Σαμπατάκου Βεατρίκη
Εικονογράφος: Kronheimer Ann
Διασκευαστής: Tavner Gill
Εκδότης: Σαββάλας
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-493-144-Χ
Σελίδες: 74
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη
Σειρές: Παιδική Λογοτεχνία, Αληθινά Αναγνώσματα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.87 €