Παρατήρηση των άστρων

Περιγραφή
Ο οδηγός του νυχτερινού ουρανού σας βοηθά να εντοπίζετε σώματα κάθε είδους. Είναι το μοναδικό βοήθημα που θα χρειαστείτε για να παρατηρήσετε τον κόσμο που βρίσκεται ψηλά και αλλάζει συνεχώς, καθώς και για να αναγνωρίσετε κάθε ορατό ουράνιο αντικείμενο. Οι νύχτες της παρατήρησης των άστρων είναι ξεχωριστές και θα γίνουν ακόμα πιο μαγικές, καθώς το βιβλίο αυτό σας ανοίγει νέους δρόμους στη συναρπαστική αυτή εμπειρία. Με αυτούς τους αστρικούς χάρτες, την επιπεδόσφαιρα κι ένα τηλεσκόπιο ή κιάλια ανά χείρας μπορείτε να περάσετε ατελείωτες ώρες περιπλάνησης στο νυχτερινό ουρανό.
Ακόμα θα μάθετε τι είναι οι αστεροειδείς, οι κομήτες και τα λαμπρά άστρα. Πώς εντοπίζεται η Μεγάλη Άρκτος; Ποιοι πλανήτες είναι ορατοί κάθε νύχτα του χρόνου; Πόσα σώματα από αυτά που βλέπετε υπάρχουν ακόμα;
Η εισαγωγή στην επιστήμη της αστρονομίας, μια επιστήμη που γεννήθηκε 5.000 χρόνια πριν γίνεται με εύκολα βήματα. Αλλά η αστρονομία δεν ασχολείται μόνο με την παρατήρηση των άστρων. Η μελέτη όλων των παράξενων φαινομένων εντάσσεται σε αυτή κάνοντας τη βόλτα μας στο σύμπαν μια συγκλονιστική εμπειρία που μόνο με ένα οδηγό γνώσης, όπως αυτό το βιβλίο, μπορούμε να ζήσουμε.O Robin Kerrod είναι διάσημος για τα βιβλία του με θέμα την αστρονομία και το διάστημα. Μεταξύ των μπεστ σέλερ του συγκαταλέγονται “Ο οδηγός των αστέρων” και το διαδραστικό βιβλίο “Νυχτερινός ουρανός”, που και τα δύο κυκλοφόρησαν από τον εκδοτικό οίκο Barron’s. Έχει επίσης συγγράψει τις “Βασικές αρχές αστρονομίας” και δύο παιδικές σειρές με τίτλο “Το ηλιακό σύστημα” και “Κοιτώντας τα άστρα”. Είναι μέλος της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας της Μεγάλης Βρετανίας και ταξιδεύει σ’ ολόκληρο τον κόσμο για να επισκεφθεί αστεροσκοπεία, να κυνηγήσει κομήτες και να παρακολουθήσει εκλείψεις. Ζει κοντά στο αρχαιότερο αστεροσκοπείο του κόσμου, το Stonehenge.

Συγγραφέας: Kerrod Robin
Μεταφραστής: Παυλίδης Βασίλης
Φωτογράφος: Bowling Colin
Επιμελητής: Καραγιαννάκης Σπύρος
Εκδότης: Σαββάλας
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-423-319-Χ
Σελίδες: 96
Σχήμα: 25χ25
Κατηγορίες: Αστρονομία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.61 €