Πανεθνικό – παλλαϊκό κίνημα

Περιγραφή
Ο εθνομηδενισμός από δεξιά και αριστερά είναι η ισχυρή συστημική δύναμη υποταγής στα εξωθεσμικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδας και αιτία της ανθρωπιστικής κρίσης στην πατρίδα μας.
Ο πατριωτισμός απεναντίας είναι η μόνη αντισυστημική δύναμη εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης.
Δεν είναι τα μνημόνια η αιτία της οικονομικής και γενικότερης κρίσης στην Ελλάδα, αλλά η αιτία είναι αυτό που είχε πει το 1806 ο ανώνυμος Έλλην της Ελληνικής Νομαρχίας σε ανύποπτο χρόνο, αλλά παντελώς επίκαιρο: «Το πρώτον θανατηφόρον σύμπτωμα, μιας ελευθέρας πολιτείας, όπου πλησιάζει εις το τέλος της, ήτοι εις τη δουλείαν, από την οποίαν δυσκόλως ημπορεί να ξαναβγή, είναι η διαφθορά των ηθών, αφού ο καιρός και η πολυτέλεια αδυνατήσουν την ενέργειαν των νόμων, τότε αρχίζει το μέγα κτίριον να τρέμη και η πολιτεία βαδίζει προς θάνατον».
Πέντε είναι τα σημεία αναστροφής της καταστροφικής πορείας: Πρώτον, η αναπτέρωση του φρονήματος του Έλληνα, μέσα από την καλλιέργεια της πατριωτικής παιδείας και αγωγής. Δεύτερον, μια επαρκής αποτρεπτική στρατιωτική δύναμη, τρίτον οι συμμαχίες, που εξασφαλίζουν τα εθνικά συμφέροντα, με βάση την αμοιβαιότητα και όχι την εξάρτηση και την υποταγή, τέταρτον η ανάσχεση της υπογεννητικότητας με την οικονομική και γενικότερη στήριξη της οικογένειας και τέλος η (αντιπαρασιτική, αντικαταναλωτική) παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Σ’ αυτούς τους κρίσιμους τομείς πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα η οποιαδήποτε επένδυση. Προϋπόθεση όλων: Μια πατριωτική κυβέρνηση.Ο Δαμιανός Βασιλειάδης, εκπαιδευτικός, γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1937. Φοίτησε στην Παιδαγωγική Ακαδημία της γενέτειράς του και συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία, όπου σπούδασε Παιδαγωγικά, Ψυχολογία και Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, όπου πήρε ενεργό μέρος στο ελληνικό και γερμανικό φοιτητικό κίνημα και στην ίδρυση της Ποντιακής Λέσχης Μονάχου, ως ιδρυτικό στέλεχος. Η δικτατορία τον βρήκε στο Μόναχο. Αμέσως εντάχτηκε στον αντιδικτατορικό αγώνα και με τη δημιουργία από τον Ανδρέα Παπανδρέου του ΠΑΚ (Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος) υπήρξε από τα ιδρυτικά του στελέχη. Επί σειρά ετών σε υπεύθυνες θέσεις του Κινήματος διετέλεσε το 1973-4 Γενικός Γραμματέας των οργανώσεων της Δυτικής Γερμανίας, Δυτικού Βερολίνου των Φίλων του ΠΑΚ. Ήταν μέλος του “Εθνικού Συμβουλίου” του ΠΑΚ, υπεύθυνος του ΚΕΜΕΔΙΑ (Κέντρου Μελετών και Διαφώτισης) επί ΠΑΚ και ΠΑΣΟΚ και μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του. Ως υπεύθυνος του ΚΕΜΕΔΙΑ διεύθυνε τις εργασίες και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγγραφή της Διακήρυξης 3ης του Σεπτέμβρη. Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ το 1977, διαπιστώνοντας οριστική απόκλιση της διακηρυγμένης θεωρίας από την πολιτική πρακτική του Κινήματος. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της πολιτικής κίνησης “Άμεση Δημοκρατία” με πρόεδρο τον Μανώλη Γλέζο και υπεύθυνος της ομάδας του ΠΑΚ που μετείχε, ως μία από τις τρεις συνιστώσες, στην πρωτοβουλία αυτή. Διετέλεσε επί δύο δεκαετίες πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Ελληνοκουρδική Ένωση Φιλίας”. Χρημάτισε επί σειρά ετών γραμματέας του “Κέντρου Πολιτικού Προβληματισμού” και του “Κέντρου Έρευνας και Πολιτικού Προβληματισμού”. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα. Ως εκπαιδευτής ορεινής πεζοπορίας και οδηγός βουνού καθιέρωσε πρώτος τις ήπιες μορφές τουρισμού στην Ελλάδα, (ορειβασία, ορεινή ποδηλασία κλπ.), δρώντας στον τομέα της προστασίας και σωστής αξιοποίησης της ορεινής φύσης. Συνέγραψε το βιβλίο “ΠΑΚ ΠΑΣΟΚ, Μύθος και πραγματικότητα”, εκδ. “Διάλογος”, Αθήνα 1977 και τη μελέτη “Δημοκρατικός Σοσιαλισμός ή το όραμα του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ και η εφαρμογή του στην πράξη”, “Εναλλακτικές εκδόσεις”, Αθήνα 2006. Δημοσίευσε άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά. Παραμένει σταθερά αφοσιωμένος στη διαλεκτική σχέση θεωρίας και πράξης, μετέχοντας ενεργά στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας.

Συγγραφέας: Βασιλειάδης Δαμιανός Χ.
Εκδότης: Γόρδιος
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 960-6826-48-1
Σελίδες: 176
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Πολιτική – Ελλάς – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.90 €