Παιδιά και έφηβοι με ψυχοκοινωνικές και μαθησιακές διαταραχές

Περιγραφή
Το βιβλίο επιχειρεί μια ζωντανή και πολυδιάστατη παρουσίαση της σύγχρονης έρευνας και των επίκαιρων προβληματισμών σε καίρια ζητήματα του χώρου της κλινικής σχολικής ψυχολογίας και της ειδικής αγωγής. Οι συγγραφείς, στο σύνολό τους πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και ερευνητές, συμβάλλουν, καθένας από τη δική του επιστημονική προσέγγιση, στην εμβάθυνση του αντικειμένου. Τα θέματα που πραγματεύονται είναι ποικίλα και έχουν άξονα τις αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε μια σειρά διαταραχές και πλαίσια: οικοσυστημικές παρεμβάσεις, θεραπεία οικογένειας, παρεμβάσεις σε διαταραχές της παιδικής και εφηβικής ηλικίας, διαταραχές αυτιστικού φάσματος, διαταραχές μάθησης, ψυχοκοινωνικές διαταραχές και δυσκολίες προσαρμογής, προβλήματα εξάρτησης από ουσίες, διαταραχές διατροφής, αγχώδεις διαταραχές και υπερκινητικότητα, ειδικές παρεμβάσεις (παιγνιοθεραπεία, θεατροπαιδαγωγική, δραματοθεραπεία, θεραπεία μέσω ζώων κ.ά.).
Η συνεισφορά του τόμου όμως δεν έγκειται μόνο στο πλήθος των θεματικών. Έχει κυρίως να κάνει με το ευρύ φάσμα των διαφορετικών προσεγγίσεων (ψυχαναλυτικές, ψυχοδυναμικές, συστημικές, συμπεριφορικές, θεωρία δεσμού, εναλλακτικές ψυχοπαιδαγωγικών τεχνικών) μέσω των οποίων εξετάζονται τα ζητήματα.
Ένας πολύτιμος οδηγός που απευθύνεται τόσο στον ειδικό επαγγελματία (κλινικό και σχολικό ψυχολόγο, σχολικό σύμβουλο, ειδικό παιδαγωγό, εκπαιδευτικό, επαγγελματία της ψυχικής υγείας) όσο και σε όποιον αναγνώστη ενδιαφέρεται για τη διεπιστημονικότητα και την πρόοδο της σύγχρονης γνώσης στο πεδίο των παιδικών και εφηβικών διαταραχών.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Βασιλάκη Ελένη, Γιοβαζολιάς Θεόδωρος, Chartier Jean – Pierre, Heriot Sandra – Angela, Κάκουρος Ευθύμιος, Καλαντζή – Αζίζι Αναστασία, Καφέτσιος Κωνσταντίνος, Κουρκούτας Ηλίας Ε., Λενακάκης Αντώνης, Λεοντοπούλου Σοφία, Μανιαδάκη Κατερίνα, Μήτσιου – Δάκτυλα Γλυκερία, Μουζάκη Αγγελική, Μπακομήτρου Φλωρεντία, Ρήγα Αναστασία – Βαλεντίνη, Sherratt D., Σπαντιδάκης Ιωάννης Ι., Τάνταρος Σπύρος, Τσαμπαρλή Αναστασία, κ.ά.
Επιμελητής: Κουρκούτας Ηλίας Ε., Chartier Jean – Pierre
Εκδότης: Τόπος
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-6760-67-7
Σελίδες: 541
Σχήμα: 26χ20
Κατηγορίες: Παιδαγωγική ψυχολογία , Ειδική αγωγή, Μάθηση – Ψυχολογία
Σειρές: Επιστημονικές Εκδόσεις, Ψυχολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 28.41 €