Παιδαγωγικό υλικό για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας

Περιγραφή
Το “Παιδαγωγικό υλικό για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας (Δραστηριότητες για τα Mαθηματικά)” περιγράφει τα παιδαγωγικά μέσα και τις δραστηριότητες που χρησιμοποιούνται για την κατάκτηση των προμαθηματικών εννοιών στο νηπιαγωγείο.
Το πρώτο μέρος καταγράφει τη θέση των μαθηματικών σήμερα, τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη διδασκαλία, το πρόγραμμα που εφαρμόζεται, την είσοδο του Η/Υ στα σχολεία, το υλικό της γωνιάς αρίθμησης.
Το δεύτερο μέρος περιγράφει το υλικό μεγάλων παιδαγωγών (Froebel, Montessori, αδελφές Agazzi, Decroly, Audemars – Lafendel, Pauli, Cuisenaire).
Tο τρίτο μέρος περιλαμβάνει δραστηριότητες που καλύπτουν την εξέλιξη διδασκαλίας από την αρχή έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει 16σέλιδο παράρτημα με αναφορά στο Διαθεματικό Eνιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών (ΔEΠΠΣ).
Tο βιβλίο αυτό είναι χρήσιμο σε γονείς, νηπιαγωγούς, νηπιοκόμους, φοιτητές των παιδαγωγικών τμημάτων, δασκάλους, εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, γυμναστές σε δημοτικά σχολεία κ.ά.Η Κατερίνα Δ. Τσολάκη γεννήθηκε το 1957 στο Κίτιματ του Καναδά. Τελείωσε τη Σχολή Νηπιαγωγών Καρδίτσας το 1977 και δύο χρόνια αργότερα διορίστηκε στο Δημόσιο. Το 1989 πήρε πτυχίο εισαγωγής στο λειτουργικό σύστημα των Η/Υ, καθώς και χειρισμού προγραμμάτων βάση-Lotus, επεξεργασίας κειμένου, βάσεις δεδομένων. Την περίοδο 1990-1992 έκανε μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο Διδασκαλείο.
Δίδαξε στα Π.Ε.Κ. Λάρισας τα σχολικά έτη 1992-1993 και 1993-1994 με θέμα “Αγωγή και καλλιέργεια νηπίων”. Το 1994 και το 1995 παρακολούθησε μαθήματα θεατρικού παιχνιδιού.
Το 1994 ολοκλήρωσε την εξομοίωση του πτυχίου της στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Θέμα διπλωματικής εργασίας: “Το παιδαγωγικό υλικό στο σύγχρονο νηπιαγωγείο”.
Μετείχε σε διάφορα παιδαγωγικά σεμινάρια, όπως Ψ.Κ. Αγωγής, διδασκαλίας προμαθηματικών εννοιών, σύγχρονων υλικών στο νηπιαγωγείο, Η/Υ στο νηπιαγωγείο κ.ά.
Το 1996 αποσπάστηκε στο Παιδαγωγικό Tμήμα Nηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Aθηνών.

Συγγραφέας: Τσολάκη Κατερίνα Δ.
Υπεύθυνος Σειράς: Αναγνωστόπουλος Βασίλειος Δ.
Εκδότης: Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-03-4302-0
Σελίδες: 238
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Μαθηματικά – Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης), Παιδικές δραστηριότητες (Προσχολική αγωγή), Αριθμητική – Σπουδή και διδασκαλία (Προσχολική)
Σειρές: Βασική Βιβλιοθήκη Προσχολικής Εκπαίδευσης

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.61 €