Πέντε πράσινα παραμύθια

Περιγραφή
Πέντε οικολογικά παραμύθια.
Πέντε ιστορίες εμπνευσμένες από τις ευαισθησίες και τους προβληματισμούς των παιδιών για το περιβάλλον και την καταστροφή του.
Το τελευταίο βατραχάκι, η ανεμώνα που έκλαιγε, η σκυλίτσα που τη λέγαν Βαγγελίτσα, το πετροχελίδονο του Νικόλα και τα κοτσύφια του δάσους μας παρουσιάζουν τις συνέπειες της αλόγιστης εκβιομηχάνισης του Θριάσιου Πεδίου και περιγράφουν την καταστροφή της πανίδας και της χλωρίδας στην περιοχή της Ελευσίνας μα και όλης της Αττικής.Η Ζωή Σπυροπούλου πέρασε τα παιδικά και νεανικά της χρόνια στη γενέτειρα της, τον Πύργο της Ηλείας. Σπούδασε παιδαγωγικά στη Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία. Πήρε πτυχίο μετεκπαίδευσης και τελείωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε, αρχικά, στην ιδιωτική Εκπαίδευση και, αργότερα, στη Δημόσια, ως Διευθύντρια σχολείου. Τώρα υπηρετεί ως Σχολική Σύμβουλος στην Αθήνα. Πάλεψε στους αγώνες των εκπαιδευτικών μετά την μεταπολίτευση για μια καλύτερη παιδεία στην πατρίδα μας, επικεφαλής των εκπαιδευτικών αγώνων της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. – Δ.Ο.Ε. Είναι παντρεμένη με τον πολιτικό μηχανικό Ηλιά Χ. Παπαδημητρίου. Έχει γιο γραφίστα και κόρη βιοχημικό, μοριακή βιολόγο.
Πεζογράφος, συγγραφέας διηγημάτων, μυθιστορημάτων, λαογραφικών συλλογών, θεατρικών κειμένων, άρθρων και δοκιμίων. Ασχολείται επίσης με την επιμέλεια λογοτεχνικών βιβλίων. Από το 1976 συνεργάζεται μ’ εφημερίδες και περιοδικά με χρονογραφήματα, μελέτες και άρθρα εκπαιδευτικού προβληματισμού. Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε διεθνή συνέδρια σχετικές με την εκπαίδευση, τη γλώσσα, τη λογοτεχνία, το θέατρο, την ισότητα των δύο φύλων. Έχει λαβει μέρος σε πλήθος εκδηλώσεων για το βιβλίο, σε σχολεία, σωματία, δήμους και βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Συγγραφέας: Σπυροπούλου Ζωή Θ. σχολική σύμβουλος
Εικονογράφος: Μερτζάνη Άννα
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 960-04-4510-9
Σελίδες: 136
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Ελληνικά, Παραμύθια – Βιβλία για παιδιά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.10 €