Πάρος το γραφικό Αιγιαοπελαγίτικο νησί

Περιγραφή
Το βιβλίο αποτελεί μία ολοκληρωμένη παρουσίαση του νησιού με δίγλωσσα παράλληλα κείμενα. Περιλαμβάνει πληροφορίες για την ιστορία του νησιού, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα ευρήματα, το περιβάλλον, την οικονομία, την αρχιτεκτονική, τις εκκλησίες και τις μονές καθώς και πλήθος φωτογραφιών. Είναι, ταυτόχρονα, συνοδευτικό εγχειρίδιο του ομότιτλου DVD-ROM, καθώς περιλαμβάνει υλικό της ηλεκτρονικής έκδοσης και οδηγίες χρήσης της. Στόχος της σειράς είναι να προσφέρει ένα δομημένο θησαυρό γνώσεων για το νησί που θα αναδείξει την πολιτισμική του ιδιαιτερότητα.
“Μέσα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου ξεπροβάλλει ήρεμο το τοπίο της Πάρου. Οι χαμηλές βουνοκορφές του νησιού “σβήνουν” απαλά και χάνονται στην κρυστάλλινη θάλασσα. Εναρμονισμένα με την απλότητα του τοπίου είναι και τα δημιουργήματα του ανθρώπου. Οι εκκλησιές με τους γαλάζιους τρούλους και οι παραδοσιακοί ανεμόμυλοι. Τα μικρά, κάτασπρα σπίτια στην Παροικιά, στην Νάουσα και στις Λεύκες στολίζονται από λουλούδια και πρασινάδες ομορφαίνοντας τα πλακόστρωτα δρομάκια. Πίσω από όλα αυτά ξετυλίγεται μια μακραίωνη ιστορία, τα σημάδια της οποίας διακρίνονται στα αρχαία ιερά, στα λατομεία του λευκού μαρμάρου, στα αρχοντικά, στις αμέτρητες εκκλησίες και τα μοναστήρια, στα ερειπωμένα κάστρα της Νάουσας και του Κεφάλου, στην Εκατονταπυλιανή…
Πάρος, ένας τόπος γεμάτος αντιθέσεις: το παλαιό συναντά το νέο, το παραδοσιακό το μοντέρνο. Ο χρόνος δεν σταματά ποτέ στον αέναο χορό των αιώνων. Όλα στροβιλίζονται σαν ένας μπάλος παριανός, που υμνεί την χαρά της ζωής και την ομορφιά του μοναδικού αυτού νησιού. …”

——————————————————————————–
Υπεύθυνη πωλήσεων:
Κατερίνα Σπανού (e-mail:kspanou@ilsp.gr)
tel. +30 210 6875327
fax. +30 210 6856794

Συγγραφέας: Καριώρης Παναγιώτης
Μεταφραστής: Walker – Γερανοπούλου Μαρία, Παπαδοπούλου Λίνα
Επιμελητής: Κοπιδάκης Μιχάλης Ζ. 1945-
Εκδότης: Ινστιτούτο Επεξεργασίας του ΛόγουLibris-Tech Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-8191-25-4
Σελίδες: 185
Σχήμα: 23χ16
Κατηγορίες: Πάρος – Ιστορία
Σειρές: Σαπφώ

Τιμή σε ιστοσελίδες: 17.23 €