Ο Τρότσκι -όχι μόνο- για αρχάριους

Περιγραφή
Ο Ταρίκ Αλί έγραψε αυτό το βιβλίο με αγάπη για την αλήθεια, κριτικό πνεύμα, χιούμορ και σεβασμό απέναντι στα θέματά του: την πολυτάραχη ζωή και τις ιδέες του Τρότσκι, και τα συγκλονιστικά γεγονότα που σημάδεψαν τον 20ό αιώνα -επαναστάσεις στη Ρωσία, άνοδος του Στάλιν, ναζισμός, Ισπανικός Εμφύλιος κ.α.
Στους δικούς μας αναθεωρητικούς καιρούς, όπου πολλοί νέοι ιστορικοί στοχεύουν στη δημιουργία συναισθημάτων παρά στο να ενθαρρύνουν την σοβαρή συζήτηση, είναι πια κοινοτοπία το να πραγματεύεται κανείς την Ρωσική Επανάσταση ως ένα ευθύς εξ αρχής καταστροφικό γεγονός, και να απαξιώνει συλλήβδην τους Μπολσεβίκους ηγέτες ως μια δράκα κακοποιών.
Ο Ταρίκ Αλί αρνείται να συμπλεύσει με αυτό το ρεύμα, υποστηρίζοντας ότι οι ιστορικές εξελίξεις δικαίωσαν σε μεγάλο βαθμό τις ιδέες του μεγάλου επαναστάτη.Ο Ταρίκ Αλί είναι συγγραφέας και κινηματογραφιστής. Έχει γράψει περισσότερα από εικοσιτέσσερα βιβλία με θέματα από την παγκόσμια ιστορία και την πολιτική, καθώς και θεατρικά και σενάρια για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Αυτό είναι το έβδομο μυθιστόρημά του. Το 2010 του απονεμήθηκε το βραβείο Granadillo από το Φεστιβάλ του Πολιτισμού της πόλης της Γρανάδας για τα μυθιστορήματα της Πενταλογίας του Ισλάμ. Όλα του τα μυθιστορήματα έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Είναι συντάκτης του περιοδικού “New Left Review” και ζει στο Λονδίνο.
Στις εκδόσεις “Άγρα” κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του “Στον ίσκιο της ροδιάς”, “H Πέτρινη Γυναίκα” και “Ένας σουλτάνος στο Παλέρμο” καθώς και τα πολιτικά του δοκίμια “H σύγκρουση των φονταμενταλισμών – Σταυροφορίες”, “Τζιχάντ και νεωτερικότητα”, “Ο Μπούς στη Βαβυλώνα – Η νέα άποικιοποίηση του ‘Ιράκ”, “Οι πειρατές της Καραιβικής – Αξονας Ελπίδας” και “1968 -Έφοδος στον ουρανό” (μαζί με τον Π.Ι. Τάιμπο ΙΙ).

Συγγραφέας: Ali Tariq
Εκδότης: Θύραθεν
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-8097-27-4
Σελίδες: 168
Σχήμα: 21χ14

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.88 €