Ο Τζακ και η φασολιά με μια νέα ματιά

Περιγραφή
Διπλή έκδοση: Βιβλιό + audio book
Το αγαπημένο κλασσικό παραμύθι δραματοποιημένο από έξι ηθοποιούς και εμπλουτισμένο με πολλή πρωτότυπη μουσική και ειδικά εφέ σε μορφή “ηχητικού θεάτρου” ώστε να κεντρίσει τη φαντασία των μικρών ακροατών και με εργαλείο το βιβλίο και σε συνεργασία με γονείς και εκπαιδευτικούς να δημιουργήσουν τη δική τους θεατρική παράσταση.
Σας παρουσιάζουμε την ιστορία του Τζακ…
…ενός πρόσχαρου και αισιόδοξου παιδιού, που έχει μάθει να προσπερνάει τα δύσκολα και να ρισκάρει για μια καλύτερη ζωή.
Ο Τζακ ζει φτωχικά μαζί με τη μητέρα του, σε ένα μικρό σπίτι μακριά από την πόλη. Το μικρό τους χωράφι είναι ξερό. Τα ελάχιστα ζαρζαβατικά που φυτρώνουν τρώγονται από τα πουλιά και η αγελάδα τους η Τζένη, δεν κατεβάζει πια γάλα.
Παρ’ όλα αυτά όμως ο Τζακ παραμένει χαμογελαστός και αισιόδοξος. Ώσπου μια μέρα η μητέρα του αρρωσταίνει κι ο Τζακ πηγαίνει στην πόλη για να πουλήσει την αγελάδα και να αγοράσει φάρμακα.
Όμως αντί για χρήματα, ο Τζακ φέρνει πίσω μια χούφτα μαγικά φασόλια με τα οποία αντάλλαξε την αγελάδα. Η μητέρα του θυμωμένη θα πετάξει τα φασόλια στην αυλή του σπιτιού. Εκεί θα φυτρώσει μια φασολιά που θα φτάσει στον ουρανό, για να αρχίσει η μαγική περιπέτεια με τις πολλές… πολλές εκπλήξεις!Αριστούχος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης ΘΕΜΕΛΙΟ του Ν. Βασταρδή.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ορθοφωνίας – φωνητικής με Μ. Μουτσίου, Π. Ράπτη, Αγωγής και Μάθησης (Μαρία Σκοπελίτη). Ασχολείται με τα παιδιά από το 1997 ως εμψυχωτής σε κατασκηνώσεις, σχολεία και θεατρικά εργαστήρια. Ιδρυτικό μέλος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ.
Στο Θέατρο ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ έχει παίξει σε όλες σχεδόν τις παραστάσεις και από το 2000 είναι υπόλογος για τη σκηνοθεσία των έργων που παρουσιάζει η Κεντρική Σκηνή έχοντας σκηνοθετήσει και κάποιες προηγούμενων χρόνων (περί τις 30 παραστάσεις σύγχρονου, κλασικού και αρχαίου δραματολογίου). Από το 2002 σκηνοθετεί και στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ.
Έχει παίξει σε έργα που έχουν σκηνοθετήσει οι Μεσσάλας, Διαμαντόπουλος, Λαζαρίδης, Βασταρδής, Σιάμου κ. α. Έχει ασχοληθεί με τα σκηνικά και τα κοστούμια σε αρκετές παραστάσεις. Τηλεόραση: “Επιθυμίες” της Α. Αδριανού, σκην. Β. Τσελεμέγκου και “Οι μάγισσες της Σμύρνης” των Κ. Κουτσομύτη – Β. Μαυρόπουλου, σκην. Κ. Κουτσομύτη & Κινηματογράφος Παραλάβατε διορισμόν” του Αχουριώτη.
Έχει τραγουδήσει solo σε συναυλίες και ειδικά με τον Ν. Μαυρουδή και τον Βασίλη Μιχάλη. Επίσης είναι υπεύθυνος των Εργαστηρίων του Θεάτρου ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ και διδάσκων στο Ορθοφωνίας και Ενηλίκων.
Διδάσκει υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ΘΕΜΕΛΙΟ του Ν. Βασταρδή. Έχει γράψει δύο παραμύθια για παιδιά”Οι Πουπ”Ι ΠΟΥΠ και “Το αχ! σημείο”, σενάρια για σειρά εκπαιδευτικών ιστορικών ντοκιμαντέρ για το ΥΠΠΟ και πρωτότυπα θεατρικά έργα.
Συμμετοχή στο CD “Όσα ποτέ δεν είπαμε” του Β. Μιχάλη (Καθρέφτης).
Έχει συνεργαστεί με πολλούς πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς σε παρουσιάσεις βιβλίων (Σαμαράκη, Αλεξάκη, Σεβαστάκη κ.α.), εκθέσεις, ομιλίες, επαγγελματικό προσανατολισμό κ. ά.

Συγγραφέας: Κολιαβασίλης Σπύρος
Συνθέτης: Αβραμίδης Μιχάλης
Εκδότης: Studio Amid
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-99368-4-9
Σελίδες: 46
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Ελληνικά
Σειρές: Audiobooks για Παιδιά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.26 €