Ο σταυρός και το δισκοπότηρο

Περιγραφή
Πολλοί χριστιανοί σήμερα λαχταρούν μια βαθύτερη, περισσότερο εσωτερική πρακτική της πίστης τους. Σκιαγραφώντας την παράδοση της αρχαίας σοφίας και τα θέματα και τα σύμβολα του ρομαντισμού του Μεσαίωνα, ο Robert Ellwood παρουσιάζει τον Χριστιανισμό στη βαθύτερη εκδοχή του ως ένα φιλοσοφικό, διαλογιστικό και μυστικιστικό μονοπάτι.
Τα δυο σύμβολα που βρίσκονται στην καρδιά της χριστιανικής πίστης -ο Σταυρός και το Δισκοπότηρο- αντιπροσωπεύουν τα δυο πρόσωπα του σύγχρονου Χριστιανισμού. Ο Σταυρός είναι το εξωτερικό του πρόσωπο – το αρσενικό, το δημόσιο, το εκθειασμένο. Το Δισκοπότηρο είναι το κρυφό ή εσωτερικό του πρόσωπο – το μαγικό, το θηλυκό, αυτό που αναζητείται από πολλούς και ανακαλύπτεται μόνο από εκείνους που είναι ικανοί να ρωτήσουν τις σωστές ερωτήσεις.
Αυτό το βιβλίο σε διδάσκει να ρωτάς τις σωστές ερωτήσεις. Τα αναγνώσματά του, οι ιστορίες του, οι προσευχές και οι πρακτικές του μπορούν να σε βοηθήσουν να βολιδοσκοπήσεις τα κρυμμένα βάθη μιας πίστης που πιθανά έχεις θεωρήσει δεδομένη.Ο Robert Ellwood είναι καθηγητής Θρησκειολογίας στο Πανεπιστήμιο Southern California. Ως ιερέας της Φιλελεύθερης Καθολικής Εκκλησίας, έχει γράψει περισσότερα από είκοσι βιβλία, μεταξύ των οποίων τα: “Ο προσκυνητής Εαυτός”, “Θεοσοφία: Μια σύγχρονη έκφασης της σοφίας των αιώνων”, και “Ανακαλύπτοντας την ήρεμη διάνοια”

Συγγραφέας: Ellwood Robert
Μεταφραστής: Δενδρινός Μάρκος
Εκδότης: Κυβέλη
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-6630-13-7
Σελίδες: 241
Σχήμα: 18χ12
Κατηγορίες: Μυστικισμός, Χριστιανισμός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.05 €