Ο πέμπτος μάρτυρας

Περιγραφή
Ο Μίκι Χόλερ περνάει δύσκολους καιρούς. Όχι, βέβαια, γιατί μειώθηκε η εγκληματικότητα στο Λος Αντζελες, αλλά γιατί έχουν λιγοστέψει πολύ εκείνοι που μπορούν να πληρώσουν για τις υπηρεσίες ενός συνηγόρου υπεράσπισης.
Έτσι ο Μίκι έχει αναγκαστεί να στραφεί στις υποθέσεις κατασχέσεων. Και ενώ κοντεύει να πιστέψει ότι έχει πια αφήσει πίσω του τα ποινικά δικαστήρια, μία από τις καινούριες πελάτισσές του συλλαμβάνεται για το φόνο του τραπεζίτη που εκείνη κατηγορούσε ότι προσπαθεί να της πάρει το σπίτι της.
Ο Μίκι βρίσκεται ξανά στο στοιχείο του -στο επίκεντρο μιας υπόθεσης που γίνεται πρώτο θέμα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Αμέσως εξαπολύει όλη την ομάδα των συνεργατών του με σκοπό να απαλλάξει τη Λίζα Τράμελ, παρ’ όλο που εναντίον της υπάρχουν άπειρα επιβαρυντικά στοιχεία, μια εισαγγελέας που διψάει για αίμα, και ακόμα και ο ίδιος υποψιάζεται πως είναι ένοχη.
Οι έρευνές του αποκαλύπτουν σύντομα ότι ο δολοφονημένος τραπεζίτης ήταν μπλεγμένος σε κάποιες βρόμικες συναλλαγές που αφορούσαν μια υπόθεση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Όταν δύο επαγγελματίες μπράβοι στέλνουν τον Μίκι στο νοσοκομείο, καταλαβαίνει ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Και παρά τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει, βάζει τα δυνατά του για να οργανώσει την καλύτερη υπερασπιστική τακτική της καριέρας του σε μια δίκη με τόσες ανατροπές όσοι είναι και οι ένορκοι.Ο Μάικλ Κόνελι γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια το 1956. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και έχει εργαστεί ως αστυνομικός και δικαστικός ρεπόρτερ στους Los Angeles Times.
Διάσημος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και θρίλερ, έχει τιμηθεί με διεθνή βραβεία, ενώ έχει πάρει και το βραβείο Έντγκαρ. Έχει τιμηθεί για το έργο του με τα βραβεία Μακάβιτι, Ντίλις, Νίρο Γουλφ, Όντι, Ρίντλεϊ, Το Γεράκι της Μάλτας (Ιαπωνία), .38 Caliber, Grand Prix (Γαλλία) και Μπανκαρέλα (Ιταλία), και έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου της Αμερικής.
Ζει με την οικογένειά του στη Φλόριντα.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον δικτυακό του τόπο, www.michaelconnelly.com.

Συγγραφέας: Connelly Michael
Μεταφραστής: Σπανδωνής Γιάννης
Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-507-050-2
Σελίδες: 470
Σχήμα: 19χ12
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία
Σειρές: Bell Best Seller

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.00 €