Ο νέος σκοτεινός Μεσαίωνας και εμείς οι νεοέλληνες

Περιγραφή
– Από τον Οικουμενικό Ελληνισμό στον καταμοντέρνο Ελλαδισμό και στα πλοκάμια της παγκοσμιοποιημένης και οικουμενιστικής Νέας Τάξης και Εποχής.
– Από την Ελληνική Οικουμένη, την ακμή και τα μεγαλεία, στην εξαμερικανισμένη και φοβισμένη μικρή Ελλάδα, την παρακμή και την ανυποληψία.
– Και τώρα όλοι μαζί οι Νεοέλληνες και δυνατά!… Ζήτω η Νέα Φεουδαρχία!!!…Ο Γιάννης Χριστοδουλάκης κατάγεται από την Κρήτη και γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Από το 1961 ως το 1966 έζησε στο Παρίσι ως οικονομικός μετανάστης. Υπηρέτησε στο πεζικό (Έβρος και Πενταδάκτυλος στη Βόρεια Κύπρο). Το 1968 επέστρεψε στη Γαλλία και πάλι με την παλιά του ιδιότητα. Σπούδασε στη Σορβόννη Ελληνικά και Λατινικά Γράμματα (ΙLettres classiques) και στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου Γαλλικά Γράμματα (Lettres modernes). Στην Αθήνα, όπου από το 1971 ζει και εργάζεται, δίδαξε την Ελληνική, τα πρώτα χρόνια, και στη συνέχεια τη γαλλική γλώσσα και λογοτεχνία στο Λεόντειο Λύκειο. Έγραψε πολλά βοηθήματα και ένα λεξικό για την άρτια εκμάθηση της γαλλικής. Στην ελληνική δημοσίευσε ένα δοκίμιο για το Δυτικό Ουμανισμό – “Ο ανθρωπισμός (Humanismus) και το μορφωτικό πρόβλημα στη Δύση 8ος -19ος αιώνας” και μια σπουδή στη σύγχρονη Γαλλική Λογοτεχνία – “Νέο μυθιστόρημα και νέος ρεαλισμός”. Το “Εμείς οι Έλληνες και οι άλλοι” είναι το πρώτο κείμενο έξω από το χώρο των καθαρά επιστημονικών του ενδιαφερόντων.

Συγγραφέας: Χριστοδουλάκης Γιάννης
Εκδότης: Χριστοδουλάκης Ιωάννης Γ.
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-85135-6-1
Σελίδες: 163
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ελληνισμός

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.35 €