Ο μικροελεγκτής PIC16F84A

Περιγραφή
Το σύγγραμμα αυτό αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τον προγραμματισμό του Μικροελεγκτή PIC16F84A. Σκοπός του είναι η παροχή των απαραιτήτων γνώσεων ώστε ο αναγνώστης να μπορέσει να προγραμματίσει (σε γλώσσα assembly) τον προαναφερόμενο μικροελεγκτή.
Η ύλη του βιβλίου χωρίζεται σε τρία τμήματα.
– Στο πρώτο μέρος, παρουσιάζονται τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του μικροελεγκτή PIC16F84A και περιγράφεται αναλυτικά η δομή του, η οργάνωση της μνήμης του, οι καταχωρητές του, οι περιφερειακές του μονάδες, τα ειδικά χαρακτηριστικά της κεντρικής μονάδας επεξεργασίας και τέλος το σύνολο των εντολών του.
– Στο δεύτερο μέρος, εξηγείται ο τρόπος προγραμματισμού σε assembly, περιγράφονται οι σημαντικότερες από τις ψευδοεντολές του assembler MPASM και παρουσιάζεται αναλυτικά το αναπτυξιακό πρόγραμμα MPLAB IDE, που χρησιμοποιείται για τον προγραμματισμό του μικροελεγκτή.
– Στο τρίτο μέρος, υπάρχει ένα σύνολο ασκήσεων με εφαρμογές προγραμματισμού για τον μικροελεγκτή PIC16F84A, στο αναπτυξιακό περιβάλλον MPLAB IDE.
Τέλος, το βιβλίο συνοδεύεται από CD με τους πηγαίους κώδικες σε assembly των ασκήσεων προγραμματισμού.Ο Γεώργιος Κ. Φούρλας είναι καθηγητής εφαρμογών και διδάσκει στο Τμήμα Πληροφορικής & Τεχνολογίας Υπολογιστών στο ΤΕΙ Λαμίας.

Συγγραφέας: Φούρλας Γεώργιος Κ.
Εκδότης: Φούρλας Γεώργιος
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-93-1933-5
Σελίδες: 308
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Ηλεκτρονική – Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτερη)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 31.76 €