Ο λαβύρινθος της κρίσης και ο μίτος της Αριάδνης

Περιγραφή
Με τον τίτλο “Ο λαβύρινθος της κρίσης και ο μίτος της Αριάδνης”, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις μας, το βιβλίο του τ. υπουργού και δημάρχου Θεσσαλονίκης Σωτήρη Κούβελα. Ο συγγραφέας,
– Εξετάζει τις αιτίες και τις ρίζες της κρίσης και «επιδιώκει να προμηθεύσει στους πολίτες τα εργαλεία για να ανοίξουν διόδους και να δραπετεύσουν από τα υπόγεια του Μίνωα».
– Διαβλέπει ότι η πορεία εξόδου θα είναι επίπονη, μακροχρόνια αλλά και σωτήρια.
– Παρουσιάζει τη διεθνή κρίση, την ελληνική και την διασύνδεσή τους.
– Επιχειρεί να αναδείξει τις ευθύνες πολιτικών, ιδιωτών, τραπεζών, δανειστών, κράτους
– Υπογραμμίζει ότι η διαφθορά και η γραφειοκρατία αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της κρίσης.
– Επισημαίνει την αδιαφορία για την αξιοποίηση πλουτοπαραγωγικών πηγών και την διεκδίκηση εθνικών δικαιωμάτων (π.χ. του γερμανικού χρέους).
– Προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την ανάπτυξη της χώρας, με έμφαση σε αυτά που με μικρό κόστος δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Στην ανάπτυξη αφιερώνει 8 από τα 25 κεφάλαια του βιβλίου.
– Αναδεικνύει τις στρεβλώσεις του πολιτικού μας συστήματος.
– Προτείνει συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων, εφαρμογή συγκεκριμένων δραστικών μέτρων καθώς και αλλαγές στο Σύνταγμα για μια δίκαιη, παραγωγική και δημοκρατική πολιτεία. Τέλος ο συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο : «Στα εγγόνια μου Νίκη, Σταυρούλα, Μάρω, Σωτήρη, και σε όλα τα παιδιά της Ελλάδας, τα φορτωμένα με ευθύνες που δεν τους ανήκουν».

Συγγραφέας: Κούβελας Σωτήρης
Εκδότης: Κυριακίδη Αφοί
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-467-303-3
Σελίδες: 368
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Οικονομία – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.83 €