Ο κόπος της αγάπης σας

Περιγραφή
Με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη σύσταση του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, προτάθηκε στους ιερείς, ιερομόναχους, μοναχούς, μοναχές και λαϊκά στελέχη που εργάζονται στην Καθολική Εκκλησία της Θεσσαλονίκης, η πνευματική ανάγνωση των Εmστολών του Αποστόλου Παύλου στους πρώτους ευρωπαίους χριστιανούς. Πρόκειται για τους χριστιανούς των Φιλίππων και της Θεσσαλονίκης.
Η πρώτη πράξη εορτασμού της επετείου της Καθολικής Εκκλησίας στη Βόρειο Ελλάδα, πράξη ευγνωμοσύνης και δοξολογίας, είναι η προσευχή του Λόγου του Θεού. Γιατί η Εκκλησία δε ζει από τον εαυτό της αλλά από το Ευαγγέλιο και από το Ευαγγέλιο αντλεί πάντοτε καθοδήγηση για την πορεία της. Εκείνος που οδηγεί τους mστούς στην πληρότητα της αλήθειας, με τη δράση του Αγίου Πνεύματος, είναι ο Λόγος του Θεού (βλ. lω 16,13).
Κάθε Δευτέρα, τους δυο πρώτους μήνες του 2006, στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Καρδίας του lησού στη Θεσσαλονίκη, μέσα στη γαλήνη της ακρόασης των λόγων του Αποστόλου Παύλου, γνωρίσαμε τα πρώτα βήματα ευαγγελισμού της πόλης και της περιοχής που ζούμε. […]
Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται οι καρποί της πνευματικής μελέτης των εβδομαδιαίων συναντήσεων πλαισιωμένοι με εισαγωγικά κείμενα εμπλουτισμένα εις τρόπον ώστε να βοηθήσουν και να συνοδεύσουν το Έτος του Αποστόλου Παύλου (2008-2009). Όλα τα βιβλικά κείμενα είναι παρμένα από την νεοελληνική λειτουργική μετάφραση της Καθολικής Εκκλησίας η οποία ακολουθεί κατά βάση την νεοελληνική έκδοση 1999 της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας.

Επιμελητής: Ασημάκης Ιωάννης
Εκδότης: Αποστολικό Βικαριάτο Θεσσαλονίκης
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-89450-3-8
Σελίδες: 149
Σχήμα: 24χ16
Κατηγορίες: Βίβλος. Κ.Δ. – Κριτική, ερμηνεία κλπ, Καθολική Εκκλησία
Σειρές: Analecta Theologica

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.98 €