Ο εχθρός του καλού

Περιγραφή
Οι Γκράνβιλ είναι μια ασυνήθιστη οικογένεια. Ο Έντουιν, πρώην επίσκοπος, έχει χάσει την πίστη του. Η Μάρτα, μεγαλωμένη στο γκέτο της Βαρσοβίας, είναι μια αμφιλεγόμενη ανθρωπολόγος. Ο γιος τους, ο Κλέμεντ, είναι πασίγνωστος γκέι ζωγράφος, ο οποίος έχει σημαδευτεί από τον θάνατο του δίδυμου αδελφού του. Η κόρη τους, η Σουζάνα, που εργάζεται ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, παλεύει να ξεπεράσει τον χωρισμό της από έναν δολοφόνο με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση.
Στη διάρκεια μιας τριετίας, γονείς και παιδιά βρίσκονται αντιμέτωποι με γεγονότα που τους υποχρεώνουν να αναθεωρήσουν τις σχέσεις, τις πεποιθήσεις και τις αξίες τους. Το έργο και η φήμη του Κλέμεντ αμφισβητούνται με βίαιο τρόπο, και η προσωπική του ζωή εκτίθεται στο φως της δημοσιότητας. Η Σουζάνα έρχεται σε επαφή με την Καββάλα και, μέσω αυτής, γνωρίζει τον περίκλειστο κόσμο του χασιδισμού αλλά και έναν φαινομενικά ανεκπλήρωτο έρωτα. Η ασθένεια του Έντουιν θα ξυπνήσει στη Μάρτα εφιαλτικές μνήμες από το παρελθόν της. Καθένας τους πρέπει να βρει έναν δρόμο διαφυγής από την άβυσσο.
Γραμμένο με ιδιαίτερη τόλμη, αυτό το μυθιστόρημα αναδεικνύει τη σύγκρουση ανάμεσα στις προοδευτικές αντιλήψεις και τον στείρο δογματισμό. Τούτο επιτυγχάνεται μέσα από μια σειρά αλησμόνητων χαρακτήρων, οι οποίοι σκιαγραφούνται με λεπτότητα πνεύματος, οξυδέρκεια και συναισθηματική δύναμη.
“Ο “Εχθρός του καλού” είναι μια ανάγλυφη απεικόνιση της θρησκευτικής ζωής, όπως αυτή βιώνεται εν μέσω των συγκρούσεων και των συμβιβασμών που χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη βρετανική κοινωνία. Διευρύνοντας και εμβαθύνοντας το οπτικό του πεδίο, ο Μάικλ Αρντίτι καταφέρνει να αναδείξει, με μοναδικό τρόπο, τις χαρές που προσφέρει και τις παγίδες που κρύβει η θρησκευτική πίστη σήμερα.”Ο Μάικλ Αρντίτι, εβραϊκής καταγωγής, γεννήθηκε στο Τσέσαϊρ. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ. Εργάζεται ως δημοσιογράφος και κριτικός θεάτρου και βιβλίου. Έχει γράψει τα μυθιστορήματα: “Easter”, 2000 (βραβείο Waterstone’s Mardi Gras Award), “Unity”, 2005 (υποψήφιο για το Wingate/Jewish Quarterly Literary Prize), “A Sea Change”, 2006, “Pagan and her Parents”, 2008,”The Celibate”, 2009, “The Enemy of the Good”, 2010, “Jubilate”, 2012, καθώς και τη συλλογή διηγημάτων “Good Clean Fun”, 2004.

Συγγραφέας: Arditti Michael
Μεταφραστής: Οικονόμου Χρήστος 1970- συγγραφέας
Εκδότης: Πόλις
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-435-291-1
Σελίδες: 565
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.49 €