Ο εφιάλτης της ευτυχίας

Περιγραφή
Τι σημαίνει ευτυχία; Υπάρχει μήπως μια μαγική διαδρομή που οδηγεί με σιγουριά σε αυτήν; Ποια είναι τα υλικά που την συνθέτουν; Ποιος είναι ο ρόλος της οικογένειας, της κοινωνίας, του σεξ, του χρήματος, σε αυτή την αναζήτηση; Δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στο γυναικείο ψυχισμό, με χιούμορ αλλά και τρυφερότητα, η Γιουστίνε ντελ Κόρτε στήνει μια σπονδυλωτή ιστορία, με μαρτυρίες και εμπειρίες προσώπων που κυνήγησαν το όνειρο και έζησαν έναν εφιάλτη.
Το Εθνικό Θέατρο συστήνει στο ελληνικό κοινό την συγγραφέα Γιουστίνε ντελ Κόρτε. Η αυστριακή, μεξικάνικης καταγωγής, δημιουργός, γράφει ένα τολμηρό, προκλητικό και σκληρό κείμενο, για ένα ερώτημα που συνδέεται με την ίδια την ανθρώπινη φύση: τη βασανιστική αναζήτηση της ευτυχίας.
(από την ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου, www.n-t.gr)Η Γιουστίνε ντελ Κόρτε γεννήθηκε το 1966 στο Μεξικό, απ’ όπου έφυγε σε ηλικία εννέα ετών. Μεγάλωσε στη Γερμανία και σπούδασε υποκριτική στο Βερολίνο και στη Νέα Υόρκη. Σήμερα ζει στο Βερολίνο, παντρεμένη με τον Roland Schimmelpfenning, έναν από τους πιο αναγνωρισμένους γερμανούς θεατρικούς συγγραφείς. Το “Alptraum vom Gluck” (“Ο εφιάλτης της ευτυχίας”) είναι το πρώτο της θεατρικό έργο, που παρουσιάστηκε το 2007 στο Φεστιβάλ της Ρουρ στη Γερμανία. Ακολούθησαν τα “Σεξ”, 2007 -Αμβούργο, και “Ratte” (“Αρουραίος”), 2008 -Κρατικό Θέατρο της Ζυρίχης.

Συγγραφέας: Del Corte Justine
Μεταφραστής: Δεπάστας Γιώργος Δ., Μαντή Μαρία
Εκδότης: Νεφέλη
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-211-921-7
Σελίδες: 135
Σχήμα: 20χ12
Κατηγορίες: Γερμανικά θεατρικά έργα , Αυστριακά θεατρικά έργα
Σειρές: Παράσταση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.73 €