Ο δημοκρατικός στρατός Πελοποννήσου

Περιγραφή
Γεννήθηκε το 1932 στην Καλλιθέα (Ζάχα) Ολυμπίας του νομού Ηλείας. Εισήχθη με υποτροφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπότροφος του Ι.Κ.Υ., το 1979, αναγορεύτηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την εργασία του “Ο Αλεξ. Σούτσος και οι επιδράσεις του έργου του στους συγχρόνους του”. Τον ίδιο χρόνο κυκλοφόρησε την ποιητική συλλογή “Στον Αστερισμό της ειρήνης”. Το 1983 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το βραβείο του Χαρίλαου Σακελλαριάδη για την εργασία του “Παναγιώτης Σούτσος”. Το 1998 δημοσίευσε την εργασία του “Ο δημοκρατικός στρατός Πελοποννήσου” (εκδ. “Αλφειός”, τόμοι Α΄και Β΄).
Άλλες εργασίες του: “Ανέκδοτη ανώνυμη σάτιρα των αρχών του ΙΘ΄αιώνα. Προσγράφεται στον Αλέξ. Σούτσο. Αθήνα 1977”, “Νεοελληνικές επιδράσεις στο έργο του Αλεξ. Σούτσου. Ανάτυπο από την Επετηρίδα του Ιδρύματος Νεοελληνικών Σπουδών, τόμ. Α΄, 1979-1980”, “Ορέστης. Έμμετρη τραγωδία του Αλεξ. Σούτσου. Ανάτυπο από το περ. Νεοελληνικόν Αρχείον, τόμ. Β”, “Αγγέλου Σικελιανού, Δείπνος. Ανάτυπο απο΄την Επετηρίδα του Ιδρύματος Νεοελληνικών Σπουδών, τομ. Ε΄, 1987-1988”. Έχει δημοσιεύσει εργασίες του σε διάφορα εκπαιδευτικά περιοδικά.
Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του δίδαξε στα Γυμνάσιο Ζαχάρως Ολυμπίας, Κορυδαλλού και Βύρωνα Αττικής. Υπηρέτησε ως γυμνασιάρχης και λυκειάρχης στην Ανδρίτσαινα Ολυμπίας και ως λυκειάρχης στο 7ο Εσπερινό και 42ο Ημερήσιο Λύκειο Αθηνών. Τέλος διετέλεσε σχολικός σύμβουλος της δευτεροβάθμιος εκπαίδευσης στους νομούς Πρεβέζης και Λακωνίας.

Συγγραφέας: Λέφας Γιάννης Λ.
Εκδότης: Αλφειός
Έτος έκδοσης: 1998
ISBN: 960-86147-0-8
Σελίδες: 444
Τόμος: 2
Σχήμα: 21χ15
Κατηγορίες: Πελοπόννησος – Ιστορία, Ελλάς – Ιστορία – 1940-

Τιμή σε ιστοσελίδες: 29.39 €