Ο Γκρέγκορ και η προφητεία του ολέθρου

Περιγραφή
Μήνες έχουν περάσει από τότε που ο Γκρέγκορ έπεσε στη μυστηριώδη Κατωχώρα, στα υπόγεια της Νέας Υόρκης, και έχει ορκιστεί να μην επιστρέψει ποτέ. Όμως είναι γραφτό να παίξει ρόλο-κλειδί σε μία ακόμη προφητεία σχετική με έναν επικίνδυνο λευκό αρουραίο που ονομάζεται το Μπέιν. Οι Κατωχωρίτες ξέρουν πως μόνο ένας τρόπος υπάρχει να παρασύρουν τον Γκρέγκορ πίσω στον κόσμο τους: η απαγωγή της μικρής του αδελφής, της Μπουτς.
Η αποστολή του Γκρέγκορ τον επανασυνδέει με τη νυχτερίδα του, τον Άρη και την ατίθαση πριγκίπισσα, Λούξα. Μαζί θα κατέβουν στην επικίνδυνη Υδάτινη Οδό σε αναζήτηση του Μπέιν. Αν ο Γκρέγκορ δεν εκπληρώσει την προφητεία, η ζωή του, αλλά και η Κατωχώρα, δεν θα είναι ποτέ πια οι ίδιες.
“Ο Γκρέγκορ και η Προφητεία του Ολέθρου” είναι το δεύτερο βιβλίο στη σειρά των “Χρονικών της Κατωχώρας”. Μια σειρά που συνδυάζει περιπέτεια, αγωνία, χιούμορ και τρυφερότητα, θάρρος και ηθικά διλήμματα σε μια σκοτεινή χώρα των θαυμάτων.
Διακρίσεις:
– New York Times μπεστ σέλερ σειρά
– Book Sense μπεστ σέλερ σειρά
– Επιλογή των συντακτών της λογοτεχνικής επιθεώρησης Kirkus Reviews
– Βραβείο NAIBA παιδικής λογοτεχνίας
– “100 Βιβλία που Πρέπει να Διαβάσετε και να Μοιραστείτε” κατ’ επιλογή της Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης
“Η φωτοβόλα, καθηλωτική αναζήτηση του Γκρέγκορ εκτυλίσσεται σε μια παράξενη υπόγεια χώρα γεμάτη γιγαντιαίες κατσαρίδες, νυχτερίδες-υποζύγια και ανθρώπους με βιολετιά μάτια… η πλοκή σε παρασέρνει. Υπέροχο”.
(Κirkus Reviews)
“Η Κόλινς κάνει σπουδαία δουλειά στη δημιουργία ενός ολόκληρου κόσμου, με θαυμαστή οικονομία λέξεων… Αντίθετα από τον Γκρέγκορ, που ανυπομονεί να φύγει, οι αναγνώστες θα βρουν την Κατωχώρα ένα συναρπαστικό μέρος”.
(“Publishers Weekly”)Η Suzanne Collins είναι η συγγραφέας της μπεστ σέλερ σειράς βιβλίων “Αγώνες Πείνας”, όπου βασίζεται η ομώνυμη ταινία που γνωρίζει πρωτοφανή διεθνή επιτυχία. Η Suzanne ξεκίνησε τη συγγραφική της καριέρα με τη μπεστ σέλερ σειρά “Τα Χρονικά της Κατωχώρας” για την οποία έλαβε πληθώρα βραβείων και όπου ξεκίνησε να εξερευνά τις επιπτώσεις του πολέμου και της βίας στους νέους ανθρώπους. Ζει με την οικογένειά της στο Κονέκτικατ.

Συγγραφέας: Collins Suzanne
Μεταφραστής: Λιθαρής Χριστόδουλος
Εκδότης: Πλατύπους
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-6665-94-1
Σελίδες: 291
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Λογοτεχνία τρόμου
Σειρές: Τα Χρονικά της Κάτωχώρας

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.50 €