Ο γιατρός συνιστά David Bowie

Περιγραφή
Αποφασισμένη να ταρακουνήσει συγκινησιακά τους ασθενείς της, οι οποίοι αποτελούν μία εντελώς ανομοιογενή ομάδα ψυχικώς διαταραγμένων ατόμων, η ψυχίατρος Μαριάν αποφασίζει να τους οδηγήσει στο ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Νιμ για να παρακολουθήσουν όλοι μαζί μία συναυλία του Ντέιβιντ Μπόουι. Θεωρεί ότι αυτή η έξοδος θα της επιτρέψει να τους ωθήσει σε μία συλλογική εμπειρία και να τους προσφέρει ένα κοινό θέμα συζήτησης στις θεραπευτικές συνεδρίες…
Όμως, τα σχέδια της ανατρέπονται… όταν διαπράττεται ένας φόνος. Τι ακριβώς συνέβη και διέφυγε την προσοχή της ψυχιάτρου; Για ποιον λόγο χαλάρωσε η αυστηρή επιτήρηση των συνοδών γιατρών και νοσοκόμων; Ο δολοφόνος είναι σίγουρα κάποιος από τους ασθενείς, αλλά ποιος απ’ όλους; Η ανορεξική Νόρα, η μυθομανής Λίζα, οι μανιοκαταθλιπτικοί Πάολα και Ετιέν, ο παρανοϊκός Μάρτιν και ο σχιζοφρενής Ρισάρ είχαν κάποιον λόγο για να είναι οι δράστες, όλοι μαζί ή ο καθένας ξεχωριστά.
Χρησιμοποιώντας το έμφυτο καυστικό της χιούμορ και συνομιλώντας υπέροχα με τη μουσική του Μπόουι, η συγγραφέας οπλίζει την αφήγηση της και καταλήγει με εκπληκτικό τρόπο σε μία αντιστροφή της κατάστασης, όπου ο ένοχος θα εγκαταλείψει οριστικά το προσκήνιο του δράματος.
Η Pascale Ferroul είναι δημοσιογράφος και ζει στη Νιμ. Έχει συγγράψει αστυνομικά μυθιστορήματα, το πρώτο εκ των οποίων (“Plus petit que moi tu meurs”, HB Editions, 2004) έχει τιμηθεί με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα αστυνομικού μυθιστορήματος του SNCF.

Συγγραφέας: Ferroul Pascale
Μεταφραστής: Καρρά Μαριλένα
Υπεύθυνος Σειράς: Καρρά Μαριλένα
Εκδότης: Νεφέλη
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-211-852-0
Σελίδες: 165
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γαλλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία
Σειρές: Αστυνομικό Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 3.00 €