Ο βυζαντινός κώδικας

Περιγραφή

Πάντα υπάρχει ένας πάτος στο βαρέλι, γιατί η ζωή κάνει κύκλους, η οικονομία κάνει κύκλους. Την κάθοδο την ακολουθεί η άνοδος. Το θέμα είναι να είσαι εκεί, έτοιμος την σωστή στιγμή. Μόνο που κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς θα είναι η στιγμή. Πολλοί, ανέτοιμοι, μένουν να κοιτούν τα τραίνα να περνούν… Η έμπνευση και η δύναμη φωλιάζουν μέσα μας αλλά χρειάζονται φανέρωση, ενεργοποίηση. Μέσα στην ξεθωριασμένη μεσαιωνική ελληνική παράδοση βρίσκεται εγγεγραμμένο ένα πρόγραμμα ικανό να μας οδηγήσει στην ανοδική φάση του κύκλου της ζωής και της οικονομίας, όποτε και να εμφανισθεί αυτή.
Ένα πρόγραμμα που παρουσιάζει και αναλύει το βιβλίο αυτό.

Ο Γεώργιος – Αρσένιος Μέσκος σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός και Θεολογία στο Α.Π.Θ. Τον Σεπτέμβριο του 2006 υποστήριξε με επιτυχία την υποβληθείσα στο Τμήμα της Θεολογίας του Α.Π.Θ. και στο Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ. διδακτορική του διατριβή με θέμα: “Συμβολή της θεολογίας στην υπέρβαση του ερμηνευτικού προβλήματος της Κβαντικής Φυσικής” και ορκίσθηκε διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Από το 1989 έθεσε στο κέντρο του ενδιαφέροντός του την μελέτη της σχέσης της θρησκείας με την σύγχρονη επιστήμη . Η μελέτη αυτή τον οδήγησε σε εν πολλοίς αναπάντεχα ευρήματα, από τα οποία ένα ελάχιστο μέρος συμπεριέλαβε στο τέταρτο βιβλίο του, “Ο πλανήτης της θεολογίας”, το οποίο διατίθεται σήμερα από το βιβλιοπωλείο “Αρμός”. Τα τρία προηγούμενα βιβλία του είναι: “Η αγιότητα και ο πολιτισμός της πληροφορίας”, 1994, “Ο έρωτας στην εν Χριστώ ζωή”, 1997, “Το μέλλον και η προσευχή”, 1999. Έχει συμμετάσχει σε δύο συλλογικά έργα: “Ορθοδοξία και επιστήμες”, 1996, “Τα μυστήρια του Sex”, 2002, και έχει δημοσιεύσει άρθρα στα περιοδικά Σύναξη και Διάβαση και ανωνύμως στο Discovery and Science. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα συνέδρια με αντικείμενο την θεολογία, την σχέση θρησκείας και επιστήμης, αλλά και την πληροφορική.
Από το 2004 ζει στην Αθήνα και σήμερα εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγητής θεολογίας.

Συγγραφέας: Μέσκος Αρσένιος
Εκδότης: Αρμός
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 960-527-872-4
Σελίδες: 228
Σχήμα: 21×14
Κατηγορίες: Θεολογία – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.10 €