Ο βασιλιάς ο σοφός και ο γελωτοποιός

Περιγραφή
Μετά από κάποια περίεργα όνειρα, ο Βασιλιάς μιας μακρινής χώρας, ακολουθώντας τις συμβουλές του Σοφού του και του Γελωτοποιού του, αποφασίζει να συγκαλέσει τον πρώτο Μεγάλο Αγώνα των Θρησκειών. Οι διαγωνιζόμενοι είναι αθλητές υψηλών επιδόσεων· τομέας τους ο αθεϊσμός και όλες οι μεγάλες θρησκείες του κόσμου. Αναζητώντας την αιώνια Ομορφιά και την απόλυτη Σοφία, θα κάνουν τα πάντα ώστε να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να επικοινωνήσουν με τους άλλους κινητοποιώντας όλο τους το είναι.
Τι γίνεται, όμως, όταν συναντιούνται ένας εβραίος, ένας μουσουλμάνος, ένας ινδουϊστής, ένας βουδιστής, ένας χριστιανός και ένας άθεος;
Ποιος θα βγει νικητής από αυτή την αναμέτρηση;
Ένας υπέροχος μύθος, όπου οι θρησκείες βρίσκονται στην καρδιά μιας συναρπαστικής αφήγησης.O Σαφίκ Kεσαβζί γεννήθηκε στην Kένια το 1955 και ζει στην Ελβετία. Σπούδασε κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες, θεολογία και ιστορία των θρησκειών. Σήμερα είναι πάστορας της Eκκλησίας της Mεταρρύθμισης.
Συνέγραψε το διδακτορικό του με θέμα το έργο του Mίρσεα Eλιάντε και είναι ένας από τους εμψυχωτές του Λ’ Aρζιλιέρ, το οποίο είναι το σπίτι του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών με έδρα τη Λοζάνη.

Συγγραφέας: Keshavjee Shafique
Μεταφραστής: Ψυχούλη Ελένη
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 1998
ISBN: 960-236-953-1
Σελίδες: 339
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γαλλόφωνη πεζογραφία (Κένυα) – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.94 €