Ο αυτοκράτορας της Πορτογαλίας

Περιγραφή
Η γνωστή Σουηδή νομπελίστρια συγγραφέας, Σέλμα Λάγκερλεφ μας διηγείται απλά και ανεπιτήδευτα την ταπεινή όσο και μεγαλειώδη στην τραγικότητά της ζωή ενός απλού ανθρώπου που αποκαλύπτει μέσα από την παρουσία του παιδιού του μια νέα διάσταση της ζωής: την αγάπη.
Το ξεχωριστό αλλά και συγκλονιστικό μήνυμα που δίνει το βιβλίο είναι το πέρασμα από τη στοργική αγάπη ενός πατέρα στη δοκιμασμένη, τέλεια αγάπη ενός αγίου.
Η μετάφραση, ζωντανή κι αληθινή, με γνώση των συνθηκών της σουηδικής πραγματικότητας, μας μεταφέρει άκοπα στην πραγματικότητα αυτή μέσα από τον νεοελληνικό λόγο.H Σέλμα Λάγκερλεφ γεννήθηκε στο Ostra Emterwik της Varmland το 1858 και μεγάλωσε στη Marbacka της Σουηδίας, την οποία εγκατέλειψε το 1881, όταν πήγε στη Στοκχόλμη για να σπουδάσει στο κολέγιο. Μετά το τέλος των σπουδών της άρχισε να εργάζεται σαν δασκάλα σε γυμνάσιο θηλέων. Το 1891 κάνει τα πρώτα της βήματα στη λογοτεχνία με το μυθιστόρημα “Το παραμύθι του Γκαίστα Μπέρλινγκ”, που έγινε ευρύτερα γνωστό μόνο μετά από τη μετάφρασή του στα δανέζικα. Ακολουθούν, το 1894, “Οι αόρατοι δεσμοί”, και την επόμενη χρονιά, μια υποτροφία της βασιλικής οικογένειας και της Σουηδικής Ακαδημίας την ενθαρρύνουν να εγκαταλείψει οριστικά τη διδασκαλία και να αφοσιωθεί στη συγγραφή. Τα έργα της που ακολουθούν είναι “Τα θαύματα του Αντίχριστου” (1897), που γράφει στην Ιταλία, το έπος για τους Σουηδούς μετανάστες στους Αγίους Τόπους, “Ιερουσαλήμ” (1901-1902), μετά από ένα ταξίδι της το 1900, και το πιο γνωστό έργο της “Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον” (1906), που μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1909, “για τον ευγενή ιδεαλισμό, τη ζωηρή φαντασία και την πνευματική αντίληψη που χαρακτηρίζουν τη γραφή της”. Το 1914 έγινε μέλος της Σουηδικής Ακαδημίας. Πέθανε στις 16 Μαρτίου του 1940.
(περισσότερες πληροφορίες για τη Σέλμα Λάγκερλεφ στην ιστοσελίδα: http://nobelprize.org)

Συγγραφέας: Lagerlof Selma Ottilia 1858-1940
Μεταφραστής: Βίττης Ευσέβιος Ν., Ευσέβιος Ν. Βίττης Αρχιμανδρίτης 1927-2009
Εικονογράφος: Σταμάτη – Γιαρμενίτη Αλεξάνδρα
Εκδότης: Ακρίτας
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-328-400-9
Σελίδες: 340
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Σουηδική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.84 €