Ουρανός και Γη

Περιγραφή
Το Ουρανός και Γη αντιπροσωπεύει τη στοιχειωμένη μνήμη ενός κοριτσιού που, λίγο πριν γίνει γυναίκα, βλέπει τον κόσμο όπως τον γνώριζε να ανατρέπεται.
Η Λε Λι Χέισλιπ, το νεόετερο από τα έξι παιδιά μιας βιετναμέζικης οικογένειας, δεν ήταν μεγαλύτερη από δώδεκα χρονών, όταν τα αμερικανικά ελικόπτερα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο Κάι Λα, ένα χωριουδάκι του κεντρικού Βιετνάμ. Ενώ οι μάχες μαίνονταν γύρω από το χωριό της, κυβερνητικοί και Βιετκόγκ στρατολογούσαν παιδιά σαν κατασκόπους και σαμποτέρ. Ένα από τα παιδιά αυτά ήταν και η Λε Λι.
Πριν ακόμα κλείσει τα δεκάξι, η Λε Λι είχε γνωρίσει την πείνα, τη φυλακή, τα βασανιστήρια, το βιασμό και την οδύνη για το θάνατο των δικών της – κι ωστόσο, σαν από θαύμα, η πίστη της στην ανθρώπινη ψυχή παρέμεινε ακλόνητη.
Είκοσι χρόνια μετά τη φυγή της στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Χέισλιπ επιστρέφει στη ρημαγμένη πατρίδα της και στη διαλυμένη οικογένειά της. Οι σκηνές αυτής της επιστροφής διαπλέκονται με στιγμιότυπα του βάρβαρου πολέμου, συνθέτοντας μια σπαρακτική εικόνα του Βιετνάμ, τότε και τώρα, αλλά και μιας θαρραλέας γυναίκας που έζησε την αληθινή φρίκη του Πολέμου στο Βιετνάμ και επέζησε για να μας τη διηγηθεί μέσα από την αλησμόνητη ιστορία της.

Συγγραφέας: Stone Oliver
Μεταφραστής: Κόκκαλης Στέφανος
Εκδότης: Λιβάνης – Το Κλειδί
Έτος έκδοσης: 1994
ISBN: 960-237-085-8
Σελίδες: 173
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Κινηματογραφικές ταινίες – Λογοτεχνική απόδοση
Σειρές: Κινηματογράφος

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.89 €