Οι 246 βασικές ρήσεις της τέχνης του πολέμου του Sun Tzu

Περιγραφή
Η “Τέχνη του πολέμου” του San Tzu, πραγματεία εφάμιλλη του “Ηγεμόνα” του Niccolo Machiavelli, αποτελεί για αιώνες το θεμελιώδες βιβλίο της στρατιωτικής εκπαίδευσης ανωτάτων αξιωματικών.
Γράφτηκε στην Κίνα πριν 2500 χρόνια και αποτέλεσε τον πολεμικό καθοδηγητή των κινέζων αυτοκρατόρων.
Εδώ κι έναν αιώνα, όμως, είναι και η επιτομή της στρατηγικής γενεών managers, που στη σημερινή εποχή διεξάγουν τον καθημερινό δικό τους “πόλεμο”, κυρίως σε προσωπικό επίπεδο, στο πεδίο των συγχρόνων επιχειρήσεων.
Οι συμβουλές του κινέζου στρατηγού Sun Tzu εκτείνονται σε πολλά επίπεδα. Το πρακτικό, το πνευματικό, το ψυχολογικό, το γνωστικό, το ρεαλιστικό.Ελάχιστα γνωρίζουμε για τον Κινέζο πολεμιστή και φιλόσοφο Σουν Τσου (544-496 π.Χ.) και τη ζωή του κατά τη λεγόμενη “Περίοδο των Εμπόλεμων Κρατών”, αμέσως μετά την παρακμή της δυναστείας Ζου. Πιθανολογείται ότι γεννήθηκε στο κράτος Qi (Κι) – τη σημερινή επαρχία Σαντόγκ, στα βόρεια παράλια της Κίνας. Από το 512 π.Χ. υπηρέτησε στο Βασίλειο του Γου ως στρατηγός και στρατιωτικός σύμβουλος. Οι στρατιωτικές του επιτυχίες τον ώθησαν να γράψει της “Τέχνη του Πολέμου”, αναμφισβήτητα ένα από τα πιο σπουδαία και θεμελιώδη έργα της κινέζικης λογοτεχνίας τα τελευταία 2.500 χρόνια.

Συγγραφέας: Sun Tzu
Μεταφραστής: Βίτσος Διονύσης
Εκδότης: Περίπλους
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-438-075-3
Σελίδες: 153
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αποφθέγματα, Διοίκηση και οργάνωση
Σειρές: Management

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.82 €