Οι τρεις σωματοφύλακες

Περιγραφή
Tο πασίγνωστο μυθιστόρημα του Aλέξανδρου Δουμά, πατέρα, το περιλάλητο αριστούργημα της γαλλικής λογοτεχνίας, σε απόδοση ειδικά για παιδιά, από το λογοτέχνη Γ. Tσουκαλά.
Σ’ αυτό το μυθιστόρημα ζωντανεύει ολόκληρη η εποχή του Λουδοβίκου XIII της Γαλλίας. O καρδινάλιος Pισελιέ, ο παντοδύναμος πρωθυπουργός, ζητάει να εξοντώσει τη βασίλισσα Άννα την Aυστριακή, γιατί τον εμπόδιζε στα σχέδιά του.
Tέσσερις άντρες όμως, αριστοκράτες, αφοσιωμένοι στη βασίλισσά τους, οι ανδρειότεροι, ξιφομάχοι της Γαλλίας, ορθώνονται μπροστά του, για να τον εμποδίσουν.
Eίναι οι τρεις βασιλικοί σωματοφύλακες, ο Άθως, ο Πόρθος, ο Άραμης κι ο νεαρός Γασκόνος ντ’ Aρτανιάν, ο φίλος τους.
Kι αρχίζει τότε ένας αμείλικτος πόλεμος με απίστευτες περιπέτειες, ανάμεσα στους τέσσερις φίλους και στη στρατιά των ανθρώπων του Pισελιέ. Ποτέ δεν γράφτηκε ένα μυθιστόρημα τόσο περιπετειώδες μα και τόσο διδακτικό συγχρόνως, όσο οι “Tρεις Σωματοφύλακες” που, επί εκατό χρόνια τώρα, διαβάζεται σ’ όλες τις χώρες, ζωντανεύοντας μιαν ολόκληρη εποχή, με τα ήθη της, τα έθιμά της, τους ηρωισμούς της, τις διασκεδάσεις της, και τους κινδύνους της. Kι οι τέσσερις ήρωές του, ο Άθως, ο Πόρθος, ο Άραμης κι ο ντ’ Aρτανιάν συγκίνησαν και θα συγκινούν πάντοτε όσους διαβάζουν την ιστορία τους.Ο Αλέξανδρος Δουμάς (πατήρ), Γάλλος μυθιστοριογράφος και δραματικός συγγραφέας, γεννήθηκε το 1802 και πέθανε το 1870. Είχε δυνατή φαντασία και μεγάλη ενεργητικότητα. Γραφέας σε συμβολαιογραφείο στην αρχή, μελέτησε με πάθος την ιστορία της πατρίδας του και άρχισε να γράφει, σε συνεργασία με άλλους δύο, κωμειδύλλια. Ακολούθως, έγραψε πολλά ρομαντικά δράματα και κωμωδίες και εν συνεχεία επιδόθηκε στο ιστορικό μυθιστόρημα, στο οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία. “Οι τρεις σωματοφύλακες” και “Ο Κόμης Μοντεχρήστος” τον έκαναν γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν προικισμένος με το χάρισμα να διηγείται και να συναρπάζει με τον τρόπο που έγραφε. Ο Αλέξανδρος Δουμάς μετέφερε με επιτυχία το ρομαντισμό στο θέατρο και έδωσε στο μυθιστόρημα μια λαϊκή μορφή τέχνης. Η γονιμότητά του υπήρξε καταπληκτική. Έγραψε 257 τόμους μυθιστορήματα και 25 τόμους με θεατρικά έργα, είτε μόνος του είτε σε συνεργασία με άλλους “στρατηγούς”, καθώς έλεγε, των οποίων αυτός ήταν ο “Ναπολέων”. Ο Βίκτωρ Ουγκώ έλεγε για τον Δουμά: “Δεν είναι απλώς Ευρωπαίος, είναι παγκόσμιος”.
Ο Αλέξανδρος Δουμάς άφησε την τελευταία του πνοή το 1870. Το 2002 ο τάφος του μεταφέρθηκε στο Πάνθεον του Παρισιού, το μαυσωλείο όπου είναι θαμμένες λαμπρές προσωπικότητες της Γαλλίας.

Συγγραφέας: Dumas Alexandre 1802-1870
Μεταφραστής: Τσουκαλάς Γιώργος
Εικονογράφος: Βενετούλιας Μιχάλης
Εκδότης: Άγκυρα
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-547-053-5
Σελίδες: 284
Σχήμα: 26χ21
Κατηγορίες: Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη
Σειρές: Τα Κλασικά της Άγκυρας

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.83 €