Οι πολιτικοί της Μαγνησίας

Περιγραφή
Μέχρι σήμερα υπάρχει μεγάλο κενό στην ελληνική, ιστορική και πολιτική, βιβλιογραφία για θέματα που σχετίζονται με την τοπική πολιτική ιστορία, με τη ζωή και τη δράση σημαντικών και λιγότερο σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων μέσα στα πλαίσια του νεοελληνικού κράτους και των αντιπροσωπετικών δημοκρατικών του θεσμών. Έτσι η μελέτη της τοπικής πολιτικής ιστορίας ιδιαίτερα σε επίπεδο νομού καθίσταται δυσχερής.
Προσπαθώντας να γνωρίσω το ιστορικό πολιτικό παρελθόν του τόπου μου, της Μαγνησίας, συγκέντρωσα πλήθος ιστορικών και άλλων στοιχείων, τα οποία φέρνω στη δημοσιότητα γνωρίζοντας αυτό το βιβλιογραφικό κενό και κρίνοντας ότι θα είναι χρήσιμα και ενδιαφέροντα όχι μόνο για τους σημερινούς πολιτικούς του τόπου, για τους μελετητές της θεσσαλικής ιστορίας, αλλά και για κάθε φιλέρευνο αναγνώστη.Ο Γεώργιος Σούρλας γεννήθηκε σιο Βελεστίνο Μαγνησίας. Είναι γιατρός, διδάκτωρ οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος με την Παναγιώτα Μητσογιάννη, καθηγήτρια φιλολογίας, και έχουν ένα γιο, τον Γιάννη.
Διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΡΕΝ Βορ. Ελλάδος επί Παναγιώτη Κανελλόπουλου, Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατική Φοιτητική Κίνηση (ΝΔΦΚ) στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Το 1981 πολιτεύτηκε για πρώτη φορά με τη ΝΔ και από τότε εξελέγη βουλευτής οκτώ (8) φορές (εκλογικές αναμετρήσεις 1981, 1985, Ιούνιος 1989, Νοέμβριος 1989,1990,1993,1996, 2004).
Είναι ο βουλευτής που εξελέγη τις περισσότερες φορές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τον νομό Μαγνησίας και έχει τα περισσότερα χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας. Στις εκλογές του Ιουνίου 1989 εξελέγη πρώτος σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό 45% σε σταυρούς προτίμησης. Εξελέγη πολλές φορές μέλος της ΚΕ της ΝΔ, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της, καθώς και της Εκτελεστικής Επιτροπής της, στην οποία το 1989 κατέλαβε την πρώτη θέση.
Την περίοδο 1990-1992 διετέλεσε υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Από το 2002 είναι Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Μετώπου.
Το 2004 εξελέγη Β΄ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ορίστηκε Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του, των Επιτροπών Ομάδων Φιλίας, καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής για την ΠΑΔΕΕ (Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού).
Είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας “Ρήγας Βελεστινλής” και του Ινστιτούτου “Giorgio de Chirico – Κέντρο Σπουδών και Έρευνας” του Βόλου.

Συγγραφέας: Σούρλας Γεώργιος Ι.
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-14-1555-6
Σελίδες: 376
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Πολιτικοί, Πολιτική – Ιστορία – Ελλάς
Σειρές: Πολιτική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.07 €