Οι περιπέτειες του Πινόκιο

Περιγραφή
“Μα πού βρίσκεται το Χωράφι των Θαυμάτων;” ρώτησε ο Πινόκιο.
“Δυο βήματα είναι από δω”.
Διασχίσανε την πόλη, και, βγαίνοντας απ’ τα τείχη, φτάσανε σ’ ένα απομονωμένο χωράφι, που ‘μοιαζε σαν όλα τα χωράφια.
“Φτάσαμε λοιπόν”, είπε η Αλεπού, “άντε, στρώσου στη δουλειά: να σκάψεις μια μικρή τρύπα με τα χέρια σου και να βάλεις τα χρυσά σου νομίσματα μέσα”.
Υπάκουσε ο Πινόκιο. Έσκαψε μια τρύπα, έβαλε μέσα τα τέσσερα χρυσά νομίσματα που του ‘χανε μείνει, και τα σκέπασε με λίγο χώμα.
“Τώρα”, είπε η Αλεπού, “άντε στο φράγμα εδώ κοντά, φέρε έναν κουβά νερό και πότισε το μέρος όπου φύτεψες την περιουσία σου”.
Ο Πινόκιο πήγε στο φράγμα, και, μια και δεν είχε κουβά, έβγαλε το ‘να απ’ τα παπούτσια του, και, γεμίζοντάς το νερό, πότισε το χώμα που σκέπαζε τα λεφτά του.
“Τι άλλο πρέπει να κάνω;”
“Τίποτ’ άλλο”, αποκρίθηκε η Αλεπού. “Τώρα μπορούμε να φύγουμε. Πρέπει να ξαναγυρίσεις σε καμιά εικοσαριά λεπτά, και θα δεις ένα δεντράκι να φυτρώνει κιόλας μες απ’ τη γη, και τα κλαδιά του θα ‘ναι γεμάτα χρήματα”.
Ένα μικρό επεισόδιο από τις “περίφημες” “Περιπέτειες του Πινόκιο”. Για τα υπόλοιπο δεν έχετε παρά να διαβάσετε τις σελίδες του βιβλίου.Το πραγματικό του όνομα ήταν Κάρλο Λορεντσίνι, γεννήθηκε στη Φλωρεντία το 1826 και πέθανε στην ίδια πόλη, σε ηλικία 64 ετών. Έζησε στην περίοδο της ιταλικής ανασυγκρότησης, υπερασπίστηκε την προσάρτηση της Τοσκάνης στο Πιεμόντε και πήρε το ψευδώνυμο Κολόντι από ένα χωριό της Μπρέσια, όπου είχε γεννηθεί η μητέρα του. Αρχειοφύλακας και δημοσιογράφος κυκλοφόρησε δύο εφημερίδες, έγραψε κωμωδίες και μυθιστορήματα και αφοσιώθηκε στην παιδική λογοτεχνία, παρουσιάζοντας παλιά παραμύθια. Έγραψε εκπαιδευτικά βιβλία που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, αλλά η φήμη του οφείλεται αποκλειστικά στον Πινόκιο που δημοσιεύτηκε σε τεύχη της Εφημερίδας. Μεταφρασμένο σε όλες τις γλώσσες είναι το παραμύθι όλων των λαών και όλων των χωρών, και θεωρείται παγκοσμίως το αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας.

Συγγραφέας: Collodi Carlo
Μεταφραστής: Κακίσης Σωτήρης 1954-
Εικονογράφος: Chiostri Carlo
Εκδότης: Ερατώ
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-229-164-8
Σελίδες: 324
Σχήμα: 21χ15
Κατηγορίες: Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.69 €