Οι μάρτυρες του Θείου Πάθους

Περιγραφή
Το βιβλίο “Οι μάρτυρες του Θείου Πάθους”, πρωτοκυκλοφορεί στην Φλωρεντία το 1938. Μέσα από το βιβλίο αυτό ο μεγάλος συγγραφέας επιχειρεί να αντικρύσει τον Ιησού μέσα από τα μάτια ανθρώπων, για τους οποίους μας μιλούν φευγαλέα οι ευαγγελιστές και που η μοίρα τους διασταυρώθηκε με το δημόσιο βίο του Θεανθρώπου και ιδιαίτερα με το σταυρικό Του τέλος.
Έξι διαφορετικές ιστορίες, έξι διαφορετικών ανθρώπων με κοινό παρανομαστή την Σταύρωση του Χριστού.
Του Ιούδα, που ταυτίστηκε με τον αποτρόπαιο και ανεξίτηλο σπίλο της εσχάτης προδοσίας. Του Βαραββά, που έμελλε πρώτος να ευεργετηθεί από την θανατική καταδίκη του Χριστού. Του Μάλχου, τον οποίο τραυμάτισε ο Πέτρος τη στιγμή της σύλληψης του δασκάλου του. Του Σίμωνα του Κυρηναίου, που κουβάλησε τον σταυρό μέχρι τον Γολγοθά, του Μεγάλου Αρχιερέα που θέλησε να εξοντώσει τον Μεσσία και τέλος του Πιλάτου, που δεν απέτρεψε την Σταύρωση. Τέλος μία έβδομη ιστορία, μία φανταστική συνομιλία μεταξύ δύο ηρώων που συμβολίζουν τον Χριστιανισμό και τον Ιουδαϊσμό.
Ο συγγραφέας μέσα από την μυθιστορηματική γραφή του υποδηλώνει, αναδεικνύει, καταγγέλει ή κραυγάζει τις επιφυλάξεις, τα διλήμματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι ήρωές του απέναντι στο “γεγονός Χριστός”.Τζιοβάνι Παπίνι (1881-1956): Ιταλός κριτικός της λογοτεχνίας, φιλόσοφος, μυθιστοριογράφος και ποιητής. Γεννήθηκε στη Φλωρεντία από άθεο πατέρα. Παρακολούθησε μαθήματα φιλοσοφίας και ιατρικής στις αντίστοιχες σχολές του Ινστιτούτου Ανωτάτων Σπουδών Φλωρεντίας, αλλά ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη δημοσιογραφία, τη λογοτεχνία και τη συγγραφή. Έγραψε δεκάδες μελέτες και άρθρα και πάνω από 60 βιβλία! Ενώ αρχικά ήταν σοσιαλιστής επαναστάτης, βαθμιαία έγινε πιστός χριστιανός, με πρωτοποριακό νου και οξεία κρίση στα θεολογικά θέματα. Σπουδαία έργα του είναι τα “Γράμματα στην Ανθρωπότητα” (1953), “Αυγουστίνος”, “ο Διάβολος” κ.ά. Ασφαλώς το σπουδαιότερο που τον καθιέρωσε είναι “Η Ιστορία του Χριστού”. Για το βιβλίο αυτό ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος έγραψε ότι “ο Παπίνι ανήκει στα ευγενέστερα πνεύματα του αιώνα μας που έγραψε έναν απ’ τους καλύτερους βίους του Ιησού Χριστού”.

Συγγραφέας: Papini Giovanni
Μεταφραστής: Υφαντής Παναγιώτης Α.
Εκδότης: Αρμός
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-527-564-3
Σελίδες: 176
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ιησούς Χριστός – Σταύρωση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.04 €