Οι ηλικίες της Γαίας

Περιγραφή
“Το βιβλίο αυτό του James Lovelock διατυπώνει ένα σύνολο παρατηρήσεων γύρω από τη ζωή που υπάρχει στον πλανήτη μας, που μπορούν κάποια μέρα να αναγνωριστούν ως μια από τις μείζονες ασυνέχειες στην ανθρώπινη σκέψη. Αν η άποψη αυτή των πραγμάτων που εισηγείται ο Lovelock αποδειχθεί ορθή, τότε θα βλέπουμε τη Γη ως ένα συνεπές σύστημα ζωής, αυτορρυθμιζόμενο και αυτομεταβαλλόμενο, ένα είδος τεράστιου οργανισμού.”
(Lewis Thomas, από τον πρόλογο του βιβλίου “Οι ηλικίες της Γαίας”)Ο Τζέιμς Λάβλοκ έχει γράψει περισσότερα από 200 επιστημονικά άρθρα και είναι ο εμπνευστής της Υπόθεσης της Γαίας – σήμερα έχει μετεξελιχθεί στη θεωρία της Γαίας. ‘Εχει γράψει τρία βιβλία για αυτό το θέμα: “Gaia: A New Look at Life on Earth”, “The Ages of Gaia” και “Gaia: The Practical Science of Planetary Medicine”, καθώς και το αυτοβιογραφικό έργο “Homage to Gaia”.
Είναι μέλος της Βασιλικής Εταιρείας του Λονδίνου από το 1974. Από το 1961 εργάζεται ανεξάρτητα στον επιστημονικό του τομέα, διατηρώντας ωστόσο δεσμούς με πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ και, από το 1994, είναι επίτιμος επισκέπτης καθηγητής στο Γκριν Κόλετζ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Έχει χαρακτηριστεί “ένας από τους μεγαλύτερους στοχαστές της εποχής μας” (New Scientist) και “μια από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες του περιβαλλοντικού κινήματος με τεράστια επιρροή” (Observer). Το 2003 του απονεμήθηκε το Τάγμα της Τιμής από τη βασίλισσα Βικτωρία Β΄ και το Σεπτέμβριο του 2005 το περιοδικό Prospect τον περιέλαβε στον κατάλογο των 100 κορυφαίων παγκοσμίως εκλαϊκευτών επιστημόνων.

Συγγραφέας: Lovelock James
Μεταφραστής: Κανέλλος Νίκος
Εκδότης: Octavision
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-88126-2-3
Σελίδες: 327
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γη (Πλανήτης)
Σειρές: Σύγχρονη Επιστήμη και Τεχνολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.52 €