Οι επιφυλλίδες του Σαββάτου

Περιγραφή
Η δεύτερη έκδοση των Επιφυλλίδων του Σαββάτου του Μενελάου Γ. Παρλαμά, από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, αποτελεί φόρο τιμής στη μνήμη του συγγραφέα τους, συνιδρυτή και επί τεσσαρακονταετία Προέδρου της Ε.Κ.Ι.Μ.. με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατό του.
Το έργο και η προσωπικότητα του Μ. Γ. Παρλαμά, «του θρυλικού αυτού φιλολόγου» κατά την κρίση του Γ. Π. Σαββίδη, παρουσιάζονται μέσα από τα κείμενα του Στυλιανού Αλεξίου, του Θεοχάρη Δετοράκη και της Λένας Τζεδάκη-Αποστολάκη, τα οποία περιέχονται στον αφιερωματικό τόμο της Ε.Κ.Ι.Μ. “Σήμα Μενελάου Παρλαμά” (Ηράκλειο, 2002).
Οι “Επιφυλλίδες” δημοσιεύτηκαν αρχικά στην εφημερίδα “Μεσόγειος” του Ηρακλείου από το 1957 έως το 1961 κι αργότερα, το 1973, συγκεντρώθηκαν σε τόμο, που στοιχειοθετήθηκε από τον Μηνά Πλατάκη στο τυπογραφικό εργαστήριο του Ανδρέα Γ. Καλοκαιρινού και εκτυπώθηκε στο κατάστημα των Υιών Σπύρου Δ. Αλεξίου.
Η παρούσα επανέκδοση διατηρεί τις ορθογραφικές επιλογές των πρωτοτύπων κειμένων. Τα κείμενα, όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης, διατηρούν την αξία τους μέσα στο χρόνο.

Συγγραφέας: Παρλαμάς Μενέλαος Γ. 1911-1997
Εκδότης: Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-89346-5-6
Σελίδες: 260
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αρθρογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.35 €