Οι εβδομήντα μεγάλες επινοήσεις του αρχαίου κόσμου

Περιγραφή
Πέτρινοι τεμαχιστές, βελόνες με “μάτι”, σέλες καμήλας, άρματα και αντισυλληπτικά: το παρελθόν είναι στρωμένο με αξιόλογες επινοήσεις – μερικές θεμελιώδεις και άλλες αξιοπερίεργες ή παράξενες. Το βιβλίο “Οι Εβδομήντα Μεγάλες Επινοήσεις του Αρχαίου Κόσμου” μας ταξιδεύει μέσα από τις ανθρώπινες καινοτομίες, από τα πρώτα λίθινα εργαλεία των πιο αρχέγονων προγόνων μας, πριν 2,5 εκατομμύρια χρόνια, μέχρι την πρώιμη μεσαιωνική περίοδο.
Αντλώντας στοιχεία από τη σύγχρονη επιστήμη και τις τελευταίες έρευνες, ειδικοί επιστήμονες εξερευνούν μερικές από τις πιο συναρπαστικές επινοήσεις της ιστορίας. Παρακολουθούμε έτσι τους επεξεργαστές πυριτόλιθου της Λίθινης Εποχής στο έργο τους και κοιτάμε τους πρώτους μεταλλουργούς καθώς φτιάχνουν φανταχτερά στολίδια από χαλκό και χρυσό. Αναλύονται επίσης μερικά από τα πιο βασικά ερωτήματα του παρελθόντος. Πώς και πού εξελίχθηκε η γεωργία; Με τι έμοιαζαν τα πρώτα σπίτια; Πώς θέρμαιναν τις κατοικίες τους οι Ρωμαίοι και άλλοι και ποιες ήταν οι υδραυλικές εγκαταστάσεις τους; Ποια ήταν η επίδραση της μαγειρικής, της συντήρησης των τροφών και της ζύμωσης στην ανάπτυξη της αρχαίας κουζίνας; Πώς άλλαξαν τη ζωή του ανθρώπου ο τροχός και η άμαξα; Πότε εμφανίστηκαν οι πρώτοι δρόμοι και πότε άρχισε η ποντοπόρος ναυσιπλοΐα;
Άλλα μέρη του βιβλίου εξετάζουν την προέλευση του κυνηγιού, του πολέμου, των αθλημάτων, της τέχνης και επιστήμης, καθώς και του ατομικού οπλισμού. Τα πολεμικά όπλα εξελίχθηκαν από λόγχες, τόξα και βέλη σε σπαθιά και ασπίδες, καταπέλτες και βαλλίστρες. Το βιβλίο εξετάζει επίσης τις πιο πρώιμες παραδόσεις τέχνης του ανθρώπου και ιχνηλατεί την αρχή της γραφής, τη χρήση κωδίκων και κρυπτογραφίας και την προέλευση των μαθηματικών, των ημερολογίων και της αστρονομίας. Γεμάτο με φωτογραφίες και ενημερωτικά διαγράμματα, χάρτες και σχέδια, το βιβλίο “Οι Εβδομήντα Μεγάλες Επινοήσεις του Αρχαίου Κόσμου” είναι ένας οδηγός μοναδικός για μερικές από τις πιο αξιόλογες επινοήσεις – εφευρέσεις και μια μαρτυρία για τη λαμπρή εφευρετικότητα και την οξύνοια των προγόνων μας· ικανότητες που εξακολουθούν να μας εξυπηρετούν ακόμα και σήμερα.
Ο Brian M. Fagan είναι Επίτιμος Καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα και πρωτεύουσα αυθεντία στην ανθρώπινη προϊστορία. Ανάμεσα στα πολλά βιβλία του περιλαμβάνονται τα “Ancient North America” (4η έκδοση, 2005) και “The Great Journey” (1987). Επιμελήθηκε επίσης το “Τα Εβδομήντα Μεγάλα Μυστήρια του Αρχαίου Κόσμου” (2001). Το τελευταίο βιβλίο του είναι το “The Long Summer: How Climate Changed Civilization” (2004)

Συγγραφέας: Fagan Brian M.
Μεταφραστής: Γεδεών Δημήτρης
Εκδότης: Βασδέκης
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-8273-31-5
Σελίδες: 304
Σχήμα: 26χ21
Κατηγορίες: Αρχαιότητα, Πολιτισμός – Ιστορία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 54.34 €