Οι γυναίκες που δεν υπήρξαν ποτέ

Περιγραφή
“…Στον άχρονο κόσμο των γυναικών κυριαρχεί ο τρόμος, που αισθητοποιείται με τις λεπίδες που κοσμούν τα κορμιά τους. Το άλλο φύλο χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αναπαραγωγή και μετά
πεθαίνει. Τα πάντα όμως ανατρέπονται… Σαν άλλη Υπερμνήστρα η Θίο, υπακούοντας στο φυσικό νόμο, σώζει τον Λυγκέα-Αθόν, εγείροντας το φόβο και το μίσος.
Παραπέμποντας στις αρχέγονες τελετουργίες της αναπαραγωγής και αναπαριστώντας πρωτότυπα και πλαστικά το νείκος και τη φιλότητα, που διέπουν το Σύμπαν, η Ειρήνη Κανακάκη ξεκινώντας από την αγριάδα του απόλυτου σκότους με την πλήρη απουσία συναισθημάτων, θα καταλήξει στο
φως, στην απόλυτη ένωση των σωμάτων και των ψυχών…”
Βαρβάρα Γεωργοπούλου
Επικ. Καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.Η Ειρήνη Κανακάκη σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ακολούθησε θεατρικές σπουδές στο Atelier Υποκριτικής του Κέντρου Λαϊκού Θεάτρου και στη Δραματική Σχολή Αθηνών (του Γ. Θεοδοσιάδη). Έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο και την τηλεόραση. Ασχολείται με τη μελέτη και τη διδασκαλία της ιστορίας του θεάτρου, της τέχνης και της τεχνικής της δημιουργικής γραφής, με την πρωτότυπη γραφή, τη διόρθωση, την επιμέλεια και τη μετάφραση κειμένων. Το 2010 εγκρίθηκε η εκπόνηση διδακτορικής της διατριβής στη Σχολή Καλών Τεχνών, του Τμήματος Σπουδών Ναυπλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Πρωτότυπα θεατρικά της έργα έχουν παρασταθεί στην Αθήνα και την επαρχία, εκ των οποίων έχουν δημοσιευτεί, ή εκδοθεί: η δραματική κομεντί διασκευασμένη σε νουβέλα “Άσε με να καπνίσω το δάκρυ σου” (εκδ. “Πλέθρον”, 1996), το δραματικό μονόπρακτο “Το τελευταίο επουράνιον άρωμα”, στο θέατρο Χυτήριο, 2007, η πολιτική παρωδία “7 συγγραφείς κάνουν βαρελάκια στους τάφους τους”, Πορφύρα, 2008.

Συγγραφέας: Κανακάκη Ειρήνη
Εκδότης: Εντύποις
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 618-5019-10-8
Σελίδες: 86
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.92 €