Οι ανθρώπινες μύγες

Περιγραφή
Όσλο, 1968. Ο φιλόδοξος νεαρός επιθεωρητής ντετέκτιβ Κόλμπιορν Κρίστιανσεν λαμβάνει ειδοποίηση να μεταβεί σε ένα κτήριο όπου βρέθηκε δολοφονημένος ένας άνδρας.
Το θύμα, ο Χάραλ Ούλεσεν, ήταν θρυλικός ήρωας της Αντίστασης στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, επομένως δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς ποιος επιθυμούσε τον θάνατό του. Καθώς, όμως, ο επιθεωρητής ντετέκτιβ Κόλμπιορν Κρίστιανσεν (γνωστός και ως Κ2) ερευνά την υπόθεση, καθίσταται σαφές ότι ο δολοφόνος μπορεί να είναι μόνο κάποιος από τους υπόλοιπους ενοίκους του κτηρίου όπου ζούσε ο Ούλεσεν.
Σύντομα, με τη βοήθεια της Πατρίσια -μιας ευφυέστατης νεαρής γυναίκας, που ζει καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα ύστερα από ένα φοβερό ατύχημα- ο Κ2 θα αρχίσει να ξεμπερδεύει τον ιστό των ψεμάτων που περιβάλλει τους γείτονες του Ούλεσεν· όλοι, κατά τα φαινόμενα, είχαν λόγους να θέλουν τον Ούλεσεν νεκρό. Οι καταθέσεις τους, σε συνδυασμό με νέα και περίπλοκα στοιχεία, θα οδηγήσουν τον Κ2 και την Πατρίσια σε μυστηριώδη γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου…
Αυτό το συναρπαστικό, ευρηματικό αστυνομικό μυθιστόρημα -το πρώτο μιας σειράς με πρωταγωνιστές τον Κ2 και την Πατρίσια- αποτίει φόρο τιμής στη σπουδαία Αγκάθα Κρίστι, αφυπνίζει αναμνήσεις και ταξιδεύει τους αναγνώστες στη νορβηγική ιστορία και σε έναν κόσμο εξαπάτησης και προδοσίας, εκδίκησης και του πιο δαιδαλώδους φόνου.

Συγγραφέας: Lahlum Hans Olav 1973-
Μεταφραστής: Λιθαρής Χριστόδουλος
Εκδότης: Φανταστικός Κόσμος
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 960-6868-99-0
Σελίδες: 349
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νορβηγική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία
Σειρές: Κ2 και Πατρίσια

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.85 €